|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
wiąz drobnolistny początki |
Autor |
Wiadomość |
magiko9
|
Wysłany: 2019-02-06, 20:54 wiąz drobnolistny początki
|
|
|
cześć,
od 4 dni jestem posiadaczem pierwszego w swojej karierze drzewka bonsai. Drzewko kupione u hodowcy bonsai.
-Posiadam je w domu kilka dni zaczęło wypuszczać liście, czy to jest ok o tej porze roku?
-czy z drzewem jest wszystko ok ma specyficzny "rozdarty" pień ale mam wrażenie że u podstawy drzewa ma innny kolor
-czy kształt drzewka jest ok? wiem że na razie muszę mu dac czas na aklimatyzację ale w jakim kierunku powinienem iść w przyszłości, jaki to styl?
IMG_20190206_194414.jpg wiąz |
|
Plik ściągnięto 2253 raz(y) 47,16 KB |
IMG_20190206_194507.jpg pień |
|
Plik ściągnięto 2253 raz(y) 48,76 KB |
|
|
|
|
|
jareckiM66
|
Wysłany: 2019-02-11, 17:21
|
|
|
Witaj!
Wiąz drobnolistny, zakupiony o tej porze roku powinien do czasu nastania cieplejszych dni (czytaj: bez przymrozków)- powinien trafić do chłodnego jasnego pomieszczenia o temperaturze +5-+10 stopni Celsjusza. (w żadnym przypadku do domu o temperaturze powyżej +20 stopni. Drzewko ciekawe z linią martwego drewna, które z czasem powinno wypróchnieć. Na razie z drzewkiem nie wykonuj żadnych zabiegów formujących, zastanów się jedna nad zmianą podłoża na bardziej przepuszczalne. Pozdr. Jarek Ż. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|