|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
wybor |
Autor |
Wiadomość |
Anethaa
|
Wysłany: 2016-09-19, 17:06 wybor
|
|
|
Witam, wiem, że to troche nietypowy temat, dlatego piszę w oftopiku..Niedawno odziedziczylam po dziadkach dom.Trzeba go wyremontować.Prace już ruszyły a u mnie pojawił sie jeden temat.Zastanawiam się co wybrać oczyszczalnie ścieków czy takie zwykle szambo?U mnie teren jest bardzo podmokły i nie wiem co w takim przypadku będzie lepsze.Może macie z tym jakieś doświadczenia?Ciekawa oferte szamb maja na http://szambabetonowe-pomorskie.pl/ |
_________________ Anethaa |
Ostatnio zmieniony przez Anethaa 2016-09-20, 11:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
peper50
Bartłomiej Olejnik
Pomógł: 40 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Lip 2009 Skąd: Radomsko/Częstochowa
|
Wysłany: 2016-09-21, 20:41
|
|
|
Jak podmokły to szambo. Jak grunt dobrze przepuszczalny to przydomowa oczyszczalnia. To według mnie jest najlepsze. |
_________________ "Jeżeli chcesz się napić wody
musisz to zrobić sam.
Żaden opis wody
nie zastąpi ci jej."
http://bartlomiejolejnik.blogspot.com |
|
|
|
|
jm
Józef
|
Wysłany: 2016-09-24, 22:33 Re: wybor
|
|
|
Anethaa napisał/a: | ..U mnie teren jest bardzo podmokły... |
Wypadało by sprawdzić poziom wody gruntowej, to dopiero będzie jakimś bardziej miarodajnym wskaźnikiem. |
|
|
|
|
sejten88
Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 13 Wrz 2013 Skąd: Wejherowo
|
Wysłany: 2016-09-25, 18:50
|
|
|
Jaki masz grunt? Piasek nawet jak jest podmokły to nadaje się do przydomowej oczyszczalni, jeśli jest glina to tylko zbiornik, proponuję spory żeby nie dzwonić co chwilę po szambiarkę. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|