|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
wiąz problem |
Autor |
Wiadomość |
blitzz
Jarek Wituszyński
|
Wysłany: 2012-04-27, 16:21 wiąz problem
|
|
|
Witam,
na moim wiązie od jakiegoś czasu występuje niepokojące usychanie pojedynczych listków.
Nie ma zależności czy są to już duże czy małe, dopiero rozwijające się listki. Na listach usychających zauważyć można przebarwienia. Zaznaczyć trzeba, że drzewo mimo tego intensywnie zaczęło się rozwijać i puszczać nowe pączki. Wykluczyłem przędziorka. Obejrzałem dokładnie pod lupą drzewko, pajęczynek i pajączków brak (innych stworzeń też). Jakiś pomysł?
Aha, drzewko stoi na balkonie. Jakiś miesiąc temu zostało przesadzone do akadamy z niewielką domieszką ziemi. |
Ostatnio zmieniony przez blitzz 2012-04-27, 16:31, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
wizja
Norbert
|
|
|
|
|
blitzz
Jarek Wituszyński
|
Wysłany: 2012-04-27, 17:49
|
|
|
podlewam gdy wierzchnia warstwa podłoża wyschnie. 2 tygodnie temu położyłem biogolda. nie sądzę żeby było to winą przelania, wysuszenia lub przenawożenia. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|