|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Grab |
Autor |
Wiadomość |
Piotrek0892 [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-08-05, 17:37 Grab
|
|
|
Oto fotki graba o którym pisałem wczoraj. 2 lata siedział w tej donicy i myślę, że już powoli czas na przesadzenie. Chciałem się dowiedzieć czy coś z nie go wyjdzie
Jakieś propozycje przyszłej przycinki.
Fotki:
|
Ostatnio zmieniony przez Piotrek0892 2011-08-05, 17:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
slam666
Marcin S.
Pomógł: 6 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Sie 2010 Skąd: Mikołów
|
Wysłany: 2011-08-12, 07:15
|
|
|
Mogłeś go zostawić w ziemi jeszcze tak na dwa lata, z tym że skróconego tak mniej więcej o połowę. W ziemi szybciej by przytył, główny pień powinien być grubszy, jak obetniesz górę to zacznie rosnąć na szerokość. Wytworzy nowe rozgałęzienia i wtedy można coś kombinować, teraz jest trochę za chudy na zabiegi. Tylko nie wiem czy teraz to odpowiednia pora na przycinkę, może ktoś inny się wypowie. Na forum jest parę podobnych tematów, poszukaj. Pozdrawiam. |
_________________ Fan Bonsai...na starcie. |
|
|
|
|
wiazek0312
|
Wysłany: 2011-08-12, 21:19
|
|
|
Tak jak mój poprzednik- zostaw go jeszcze pare miesięcy w doniczce. Przytnij tę górę Graba na jesień, zobaczysz szybko przybierze na masie przez obciecie i pozostawienie go w głębokiej doniczce. |
_________________ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|