|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Fikus Ernesta |
Autor |
Wiadomość |
ernest515 [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-08, 00:09 Fikus Ernesta
|
|
|
Witam.
Chciałem wam przedstawić mojego fikusa którego już formuję od 3 lat. Ukorzeniłem go i postanowiłem formować na bonsai, i po trzech latach wyszło coś takiego. Napiszcie co o nim sadzicie i co można by w nim zmienić. Zdjęcia trochę nie aktualne bo robione w lecie teraz jest troszkę uboższy w liście ale nie jest źle postaram się w najbliższym czasie o zrobienie aktualnych zdjęć.
|
|
|
|
|
Łukasz Czarnecki
Junior Admin
Pomógł: 30 razy Wiek: 38 Dołączył: 18 Gru 2007 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 2011-01-08, 08:56
|
|
|
Niestety musze Cię zmartwić- kiepski materiał na bonsai. Wiem bo mam takiego samego (z tym że dużo starszy). Rośnie bardzo wolno a na dodatek pstrokate liście powodują, że drzewko będzie wyglądać bardzo nienaturalnie. Co do odmiany to jest ficus kinky. |
Ostatnio zmieniony przez Łukasz Czarnecki 2011-01-08, 08:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ernest515 [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-08, 14:20
|
|
|
Co do szybkości rozwoju to przyznam że jest bardzo wolny. W końcu wiem dokładnie co to za odmiana |
Ostatnio zmieniony przez ernest515 2011-01-08, 14:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|