|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Listki w bonsai |
Autor |
Wiadomość |
Czerniawa [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-02, 17:03 Listki w bonsai
|
|
|
Witam, mam zamiar wyhodować moje pierwsze drzewko bonsai, jest nim klon, trzymam go na dworze i już zaczyna wyrastać i tu się zaczyna mój problem. Klon ten ma jakieś 5 cm wysokości i wypuścił już liście, tylko że są one strasznie duże Jakieś 3 cm długości i 2 szerokości, a jak widać na bonsai muszą być one małe. Czy mam je jakoś przyciąć, czy po prostu trzeba kupić jakąś specjalną odmianę klona drobnolistną? |
Ostatnio zmieniony przez Czerniawa 2010-05-02, 18:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mickel [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-02, 19:56
|
|
|
Aby liście były małe bonsai musi mieć podcinane korzenie i konary nie podcinaj liści tylko czekaj z czasem same zrobią się małe jak będziesz je hodował jak bonsai. |
|
|
|
|
dragonww
Winiarski Wojtek
|
Wysłany: 2010-05-02, 20:13
|
|
|
Poczekaj 5 lat i wtedy zacznij się zastanawiać gdzie przyciąć. Na razie nic nie rób tylko się nim opiekuj. Proporcje liście-drzewko nabiorą z czasem jak drzwko urośnie. |
_________________ Wojtek Winiarski |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|