|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Prosze o rade. |
Autor |
Wiadomość |
Gan
Łukasz Gancarz
|
Wysłany: 2010-04-27, 14:36 Prosze o rade.
|
|
|
Witam Wszystkich.
potrzebuje rady co do nawozenia ale najpierw krotka historia drzewka....
drzewko kupilem w jakims markecie jest to wiąz drobnolistny, po aklimatyzacji przesadzilem do ziemi COMPO SANA, potem dzrewko zaatakowal przędziorek kupilem preparat MAGUS 200 i przedziorek nie mial szans po jednym oprysku zginol aczkolwiek intruz zdarzyl poczynic znaczne starty w listkach teraz drzewko odzywa puszcza bardzo duzo nowych pączków i moje pytanie jest następujace: od przesadzenia minely 3tyg wiec z tego co czytalem na tym forum nalezalo by zastosowac nawoz zwlaszcza ze drzewko zaczyna szybko puszczac duzą ilosc listków lecz na opakowaniu ziemi pisze ze w ziemi jest nawoz starczajacy na 6tyg i nie wiem co teraz zrobic... nawozic juz teraz czy odzczekac jeszcze te 3tyg ? dodam ze kupilem nawóz plynny AGZECOL do bonsai... odpiszczie co o tym sadzicie. za wszystkie rady z góry dziekuje |
|
|
|
|
grzesiq
Grzegorz Kapica
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Cze 2008 Skąd: Kettering Anglia
|
Wysłany: 2010-04-27, 21:42
|
|
|
Moim zdaniem nie powinienes nawozic ja swoich drzewek nie nawoze do dwoch trzech miesiecy po przesadzeniu wyczytalem gdzies ze to jest zbedne a nawet szkodliwe dlatego ze roslina ma wystarczajaco skladnikow w nowej ziemi inaczej jesli sadzisz do czystej akadamy wtedy trzeba od razu
MOD: Proszę o uzupełnienie profilu o imię i nazwisko |
_________________ jesli krytyka to konstruktywna |
Ostatnio zmieniony przez Łukasz Czarnecki 2010-04-27, 21:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
dragonww
Winiarski Wojtek
|
Wysłany: 2010-05-02, 20:45
|
|
|
Zdecydowanie zaczekaj jeszcze miesiąc. |
_________________ Wojtek Winiarski |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|