|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
[jaki styl] jałowiec, |
Autor |
Wiadomość |
neo_constantine [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-03-30, 10:36 [jaki styl] jałowiec,
|
|
|
Witam.
zakupiłem dzisiaj jałowca i moim zdaniem jest świetnym materiałem na bonsai (ładnie pochylony pień, bujna korona i możliwość modelowania w niej).
Czy mogę prosić o pomoc i wybraniu stylu dla tego drzewka? Czy powinien być to styl - ukształtowane przez wiatr?
PS.Mam jeszcze jedno pytanie:
-Drzewko stało w markecie, czy powinienem od razu wystawić je na balkon ?
Pozdrawiam
|
|
|
|
 |
esbart [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-03-30, 10:53
|
|
|
Pokusiłbym się tutaj o półkaskadę lub tak jak mówisz, ukształtowany przez wiatr.
Co byś nie wybrał, myślę że roślina ma potencjał. Podoba mi się ten pień - warto go wykorzystać.
Oczywiście trzeba drzewku jeszcze utyć i podrosnąć. |
|
|
|
 |
PatrykRadulak [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-03-30, 11:06
|
|
|
Jedynym potencjałem tego drzewka jest fakt, że jeszcze żyje. W grunt... |
|
|
|
 |
esbart [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-03-30, 11:08
|
|
|
Więc co z nim nie tak? Czekać wieki, aż podrośnie i wtedy kształtować? Skoro chłopak już kupił to drzewko i chce do czegoś dążyć niech to robi... Faktycznie chude i jakby niedokarmione, ale co poradzisz? Nie dyskwalifikuj tego drzewka - mnie się podoba, mimo że chudziutkie. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|