zimowanie wiąza w domu |
Autor |
Wiadomość |
Monika*** [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-11-09, 19:24 zimowanie wiąza w domu
|
|
|
Mam wiąza od tygodnia i w związku z tym mam wiele pytań.Mam go w pokoju w akademiku, a tu temperatura wynosi co najmniej 20 stopni. W ciągu dnia trzymam go na parapecie, żeby miał więcej światła, a na noc biore na stół, bo temperatura przy oknie spada.Czy takie przestawianie mu nie zaszkodzi?Czy w ciągu zimy zraszać go codziennie?Proszę o pomoc |
|
|
|
|
Daniel J.
dawniej: yoker .pl
Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 14 Mar 2007 Skąd: sieradz
|
Wysłany: 2007-11-09, 19:44
|
|
|
wydaje mi sie ze niepowinnas go przestawiac . zima nieprzesadzaj z woda bo stracisz roslinke . zraszac mozesz ale z podlewaniem uwazaj |
|
|
|
|
Monika*** [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-11-09, 20:33 zimowanie wiąza w domu
|
|
|
Z podlewaniem już uważam, bo gubił listki, ale już jest lepiej:) Więc mam go trzymać cały czas na oknie?Nie będzie mu za zimno w nocy? Jak często go zraszać w zimę, bo tutaj jest strasznie suche powietrze:-( |
|
|
|
|
Daniel J.
dawniej: yoker .pl
Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 14 Mar 2007 Skąd: sieradz
|
Wysłany: 2007-11-09, 20:48
|
|
|
dobrym sposobem jest stawianie tacki z woda na kaloryfeze albo zwilzyc ,< jakas szmatke i ja powiesic> na nim to tez powinno pomagac tj, podniesc wilgotnosc powietrza , wedle mnie to raz wieczorkiem powinno wystarczyc , ps proponoje skorzystac z wyszukiwarki forum tam znajdziesz odpowiedzi na wiekszosc pytan |
|
|
|
|
Olon
Olek Ochlak
Pomógł: 17 razy Wiek: 51 Dołączył: 27 Cze 2006 Skąd: Ruda Śląska
|
|
|
|
|