|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Ficus Retusa |
Autor |
Wiadomość |
ferrak [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-07-02, 22:24 Ficus Retusa
|
|
|
Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy z takiego drzewka
da się zrobić takie cudo |
Ostatnio zmieniony przez ferrak 2007-07-02, 22:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
AnnaDorota [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-07-04, 06:53
|
|
|
Nie, nie dałoby się. Pnieważ to co bierzesz za pień swojej rośłiny, to tylko korzenie. Nie ukształtujesz ich i nic na nich nie wyrośnie, będą tylko pęcznieć i grubieć. |
Ostatnio zmieniony przez szef 2007-08-25, 22:47, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
ferrak [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-07-04, 14:42
|
|
|
Czyli nie da sie nic wyciagnac z gornych galazek i stworzyc z nich przyszly pien? Szkoda fajnie sie prezentuje:( |
|
|
|
|
mateoosh [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-07-04, 20:11
|
|
|
nie chce cie jakos zniechecac ale to z tego zabardzo nei da sie zrobic bonsai takiego ze tak powiem "prawdziwego" poniewaaż korzenie psuja wszystko. chyba ze ktos mi poda jakis fajny pomysł . Czekam na wnioski |
|
|
|
|
maq [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-07-10, 22:25
|
|
|
A ja widziałem gdzies metode na źle wykształcone pnie - odkłady powietrzne (wiem, ze tutaj korzeń brużdzi wszystko, ale o ile pamietam to moglo by być jakieś rozwiązanie). Poszukaj cos o tym, ale ja to czytalem w odniesieniu do drzewek outdoor, a że początkujący jestem więc nie wiem czy również mogłbyś z tego skorzystac. |
|
|
|
|
mateoosh [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-07-11, 05:11
|
|
|
to jak coś odszukasz to daj znać. przeciez niby można skracać korzenie to dało by nam szanse je popriostu obciąc tylko co zsotanie z drzewka |
|
|
|
|
kuba
Gość
|
Wysłany: 2007-08-21, 19:14
|
|
|
NIE |
Ostatnio zmieniony przez ogrodnik 2007-08-21, 20:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|