|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Spam na forum |
Autor |
Wiadomość |
Koniu [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-06-04, 15:11 Spam na forum
|
|
|
Systematycznie pojawiają sie posty pisane przez roboty zawiejące spam . Proponuje zabezpieczyc forum przed czyms takim . Jak cos chętnie pomogę |
|
|
|
|
Olon
Olek Ochlak
Pomógł: 17 razy Wiek: 51 Dołączył: 27 Cze 2006 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2007-06-06, 17:57
|
|
|
Walczymy ze spamem już od jakiegoś czasu. Wdrożyliśmy kilka metod i są one w różnym procencie skuteczne. Napisałem Ci o nich na pw.
Jeśli są jeszcze inne skuteczne metody to chętnie o nich w grupie roboczej poczytamy
To jest generalnie nie kończąca się walka, bo co my coś wymyślimy to roboty po jakimś czasie wykryją i próbują obejść. I tak jesteśmy juz zadowoleni ze stanu obecnego. Bez tego co mamy , mielibyśmy 50-70 wątków spamowych dziennie. Tymczasem przedosteje się około 5-10 na dobę.
W każdym razie jesteśmy otwarci na propozycje i pomoc.
Najlepiej kontaktowac się w tej konkretnej sprawie z szefem.
W razie problemów z kontaktem można też pisać do mnie, a ja to przekażę pod dyskusję w grupie roboczej.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Koniu [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-06-06, 18:01
|
|
|
Odpisałęm na pw ciesze się na reakcje mozna spam wykluczyc do 0 |
|
|
|
|
kkll
Gość
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|