|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Fikus-czy można coś z niego wykrzesać? |
Autor |
Wiadomość |
dariuszsz87 [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-07-11, 21:16 Fikus-czy można coś z niego wykrzesać?
|
|
|
( Wątek z 8.05.2006, ze starej wersji forum. Ewentualne wyjaśnienia oznaczono brązową kursywą ).
witam
mam fikusa i chciałbym zrobić z niego bonsai ale nie wiem czy się nadaje. Zamiast jednego pnia ma 9. Fotki przesłałem QBIKowi mam nadzieje że je tu wrzuci.
Jeśli fikus się nadaje to prosze o rady od czego powinienem zacząć. Czy rozdzielić pnie, przesadzić, przyciąć czy coś innego z nim począć. |
|
|
|
|
Qbik [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-07-11, 21:17
|
|
|
Oto fotki ficusa lub wieloficusa dariusza.
[ Dodano: Wto 11 Lip, 06 22:18 ]
Też kiedyś miałem coś takiego. Teraz wygląda tak, nie wiem jak innym ale mnie się podoba.
|
|
|
|
|
dariuszsz87 [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-07-11, 21:20
|
|
|
QBIK wielkie dzieki za fotki ale czekam jeszcze na odpowiedź na pytanie co dalej począć z fikusem czy go rozdzielić, przesadzić, czy wogóle się nadaje?
Myślę nad tym aby przesadzić jeden pień do innej doniczki, a z pozostałych utworzyć lasek ale nie wiem czy to dobry pomysł. Co począć??? |
|
|
|
|
szef
Administrator Robert Napieralski
Pomógł: 18 razy Wiek: 43 Dołączył: 27 Cze 2006 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2006-07-11, 21:21
|
|
|
Nie kwapimy sie zodpowiedzia, ale ktoś musi Ci powiedziec jak to wyglada - mniej wiecej tak
Na zdjęciu widać ficusy, które nie bardzo nadaja sie nawet na materiał na bonsai. Co prawda niemalże ze wszytkiego w końcu można stworzyć bonsai, ale uwierz - szkoda życia... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|