|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Pękanie twardej past na ranach |
Autor |
Wiadomość |
ogrodnik
Michał Krzyścin
Pomógł: 20 razy Wiek: 34 Dołączył: 12 Lis 2006 Skąd: Knurów k. Gliwic
|
Wysłany: 2007-05-11, 16:48 Pękanie twardej past na ranach
|
|
|
Jakieś 5 tygodni temu rany na moich liściakach (wiąz, sageretia, karmona)zabezpieczyłem twardą pastą na rany. Ostatnio zauważyłem pęknięcia na powierzchni pasty. Nie wiem czy dobrze ją nałożyłem, ale miałem zwilżone ręce i wydawało mi się, że bardzo dobrze się trzyma drzewek. Czy może tą pastę należy co jakiś czas spryskać wodą lub coś podobnego wykonać Czytałem, że po zagojeniu rany pasta sama odpada lub mając pewność, że rana jest zagojona można pastę lekko oderwać. Czy przed samoczynnym odpadnięciem pasty widać jakoś, że rana jest już zagojona |
_________________ www.mojerosliny.prv.pl |
Ostatnio zmieniony przez ogrodnik 2007-05-11, 16:57, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
PatrykRadulak [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-05-11, 18:17
|
|
|
Pękanie japońskiej pasty na ranach jest zjawiskiem normalnym. Kruszejącą pastę powinno się zostawić do końca i jej nie obrywać. Zanim pasta skruszeje rana zdąży się zabliźnić. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|