|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Formowanie i przesadzanie wiąza |
Autor |
Wiadomość |
emcebob [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-03-14, 17:52 Formowanie i przesadzanie wiąza
|
|
|
Witam po długiej nieobecności Zimowałem razem z drzewkiem, ale dzisiaj je w końcu przywiozłem do domu, no i wypadałoby je przesadzić i przyciąć. Przyglądałem mu się sam nie wiem ile razy, ale nie mam pojęcia jak je poprowadzić, czy może też tylko przesadzić i pozwolić jeszcze podrosnąć w tym sezonie..
Proszę więc Was o pomoc, jakby komuś się chciało jakiegoś wirtuala zrobić, ewentualnie podpowiedzieć jak przyciąć, co zmienić, ewentualnie którą stronę wybrać na przód
P.S. Jeśli już miałbym przesadzać, to jaki skład ziemi najlepiej wybrać ?
No a tutaj fotki mojego wiąza:
Od przodu centralnie:
Od przodu z lewej strony:
Od przodu z prawej strony:
Od tyłu centralnie:
Od tyłu z lewej:
Od tyłu z prawej:
 |
|
|
|
 |
emcebob [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-03-15, 15:00
|
|
|
No nie wierzę, że nikt nie ma pomyslu na to drzewko |
|
|
|
 |
ogrodnik
Michał Krzyścin

Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 12 Lis 2006 Skąd: Knurów k. Gliwic
|
Wysłany: 2007-03-15, 15:49
|
|
|
A jakie pomysły mamy Ci podsunąć
Drzewko ma nadany pewien styl i trzebaby go kontynuować. To tyle, cała filozofia.
Na którym zdjęciu jest wybrany przez Ciebie front Czy to pierwsze zdjęcie |
_________________ www.mojerosliny.prv.pl |
Ostatnio zmieniony przez ogrodnik 2007-03-15, 17:54, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
yoker.pl
Gość
|
Wysłany: 2007-03-15, 17:10
|
|
|
wedlog mnie to powinienes porobic takzwane tarasy tz zaokraglic koncowki galezi tak by po zacaeciu rosniecia powstaly dosc szerokie tarasy jak przy starych dzewach to jest moja taka skromna rada pozdrowienia for all |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|