|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Sageretia usycha [ Mączlik szklarniowy ] |
Autor |
Wiadomość |
lordman [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-12-20, 00:45 Sageretia usycha [ Mączlik szklarniowy ]
|
|
|
Witam mam taki problem ze Sagarete mam ok 2 miesiecy.Wszystko bylo cacy.Ladnie rosla.Podlewalem codziennie jak nalezy (woda która odpowiedni czas stala w butelce).Wszystko bylo ok ale od pewnego czasu powoli zaczely robic sie zolte listki i takie sluche ze jak sie dotknie to odpadaja.Nie wiem co sie dzieje i co robic.Niby listki odpadaja a obok wypuszcza nowe pedy.Moze przelalem bo pare razy bylo tak ze jak podlalem to 1/3 wyciekla od spodu.Daje fotki zeby bylo mozna lepiej mnie zrozumiec.Prosze o wmiare szybka odpowiedz. Z fory dziekuje.Pozdrawiam...(dodam jeszcze ze drzewko stoi na parapecie przy oknie) Klliknij na fotke... |
Ostatnio zmieniony przez szef 2013-02-26, 18:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
lordman [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-12-22, 13:37
|
|
|
a mam jeszcze jedno pytanie.Mianowice chodzi o takie male biale meszki na lisciach od spodu co to moze byc i jak to zwalczyc zebym nie zniszczyl roslinki... |
|
|
|
|
Jacek Grzelak
Honorowy Członek Mod-Team'u
Pomógł: 115 razy Wiek: 52 Dołączył: 01 Lip 2006 Skąd: Żabin gm. Wierzchowo
|
Wysłany: 2006-12-22, 19:43
|
|
|
Meszki , czyli muszki Białe muszki , to njprawdopodobniej mączlik szklarniowy , najprawdopodobniej to on właśnie jest przyczyną zasychania liści , lub jedna z wielu przyczyn , jednak jeśli zauważyłeś jego obecność w postaci muszek , to zapewne jest masę larw tego szkodnika (takie niemal niewidoczne wyglądające jak przecinek) Więc uważam że nie ma rady , musisz użyć chemji |
_________________ Pozdrawiam z Pojezierza Drawskiego
Jacek G. - "qercus4"
http://www.uslugiogrodniczezabin.pl/ |
|
|
|
|
Olon
Olek Ochlak
Pomógł: 17 razy Wiek: 51 Dołączył: 27 Cze 2006 Skąd: Ruda Śląska
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|