|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Kształtowanie Fikusik |
Autor |
Wiadomość |
mateoosh [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-02-09, 16:40 Kształtowanie Fikusik
|
|
|
Witam:D własnie siedze i sie zastanawiam co by moznabyło zrobic z mojefo fikusika. i teraz prosił bym o waszezdanie co byscie zrobili z tym markeciakiem ktory chyba nawet nie przypomina bonsai . Wrzucam pare fotek. przepraszam ze takie niezabardzo ale nie mamw tymmomencie innych. alesadze ze mniej wiecej cosmi dopowiecie na ten temat (tylko błagamniepomyslciesobie ze nadal w tejdoniczce jest mech:D ) |
|
|
|
 |
MarcinM [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-02-09, 16:49
|
|
|
Z tego bonsai nie zrobisz. Utnij tam gdzie zaznaczyłem xD i wsadź o ziemi:P
I KUCZE DWAJ SPACJE CZESCIEJ BOMNIEDOBIJAJAKTAKPISZESZKUCZE! |
Ostatnio zmieniony przez MarcinM 2007-02-09, 16:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mateoosh [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-02-09, 16:59
|
|
|
lozik Marcinek spacja to tylko dlatego ze sie popsuła troszke i trzeba przywalic ale nie mow ty mnie ze z tego krzuna nic niebedzie . moze cos jednak da sie wykrzesac nie jest taki jak bym chcial ale wkoncu to prezent ;D i niebede nazekał |
|
|
|
 |
ogrodnik
Michał Krzyścin

Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 12 Lis 2006 Skąd: Knurów k. Gliwic
|
Wysłany: 2007-02-09, 19:38
|
|
|
Myślę, że z tej rośliny możesz uzyskać sadzonki na bonsai, bo z niej już niewiele zdziałasz w tej kwesti. Ale dodatkowo możesz tą roślinę wykorzystać do poćwiczenia zagęszczania korony, drutowania, itd. Później pracując z sadzonkami, które uzyskasz z tego egzemplarza będzież miał już jakiś "startowy" bagaż doświadczeń z tym gatunkiem, taki na początek. |
_________________ www.mojerosliny.prv.pl |
|
|
|
 |
mateoosh [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-02-09, 20:24
|
|
|
no dobra wiec Ogrodniku dopomuz mi jak ja mam terazzadziałac i wziasc z niego sadzonki i przy okazi zeby ten krzaczek sobie rusł własnie sobie troszke poczytałem . czyli moge teraz obciac zdrewniałe czesci rosliny nasadzonki a nastepnie poprostu je zasadzic w odpowiednio przygotowanej mieszance glebowej w doniczce dobrze rozumuje |
Ostatnio zmieniony przez mateoosh 2007-02-09, 22:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
MarcinM [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-02-10, 08:50
|
|
|
Zrób tak jak ja napisałem! Utnij i wsadź do ziemi reszta jest na forum!
I kup sobie nową klawiature! |
|
|
|
 |
AnnaDorota [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-02-12, 14:34
|
|
|
To co wydaje się być pniem, to po prostu korzenie tego gatunku ficusa. Jeśli je przykryć ziemią, to masz wielkie NIC. Ot, kolejny handlowy sposób na rośłinę PRAWIE jak bonsai. "Prawie" w takim sensie jak w reklamie piwa... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|