|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Suiseki GohanS'a! |
Autor |
Wiadomość |
Olon
Olek Ochlak
Pomógł: 17 razy Wiek: 51 Dołączył: 27 Cze 2006 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2006-07-24, 08:17
|
|
|
Gohansku, super kompozycja. Wyjątkowo ciekawy kamień znalazłeś. Co do dai, myślę, że kształty i krzywizny bardzo prędko będziesz miał w małym paluszku. Czeka Cię z pewnościa jeszcze trochę ćwiczeń z ciasnym dopasowaniem kamienia do dai. Ciekawi mnie też czy postarasz się dodać tej podstawce blasku poprzez mozolne gładzenie (az do delikatnego połysku) ?
NA koniec... nie byłbym Olonem gdybym jednak nie podsunął Ci zwyczajowo kołatającej mi się w głowie nazwy dla tego kamyczka:
"Nieokiełznany Befsztyk"
Co ty na to ? |
|
|
|
|
Gohans [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-07-24, 08:18
|
|
|
dokladnie, Olon pracuje nad tym aby ladnie "ciasno wchodzil"...
Ty i twoje nazwy
[ Dodano: Wto 15 Sie, 06 12:56 ]
A więc pierwsze suiseki z Włoch juz go sklasyfikowalem
Kinzan-seki połączony z Keiryu-seki czyli bliska góra połączona z potokiem górskim
Dai wykonanne z orzecha, obejcowane (bejca kolor dębu) i 2 krotnie lakierowane.
nie długo beda nastepne |
|
|
|
|
P.Radulak
Gość
|
Wysłany: 2006-09-03, 01:17
|
|
|
Ja mam tylko uwagę co do nieokiełznanego befsztyka, hehe... może gdyby dai było ciemnego koloru lepiej byłoby widać te pręgi? A tak to kamień bardzo ładny... |
|
|
|
|
Gohans [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-09-03, 01:18
|
|
|
hmmm... szczerze ci poweim ,ze wedlug mnie dobrze dobrany kolor, ale jak bede mial czas to zrobie nową.. ale tymczasem mam duzo roboty |
|
|
|
|
Gohans [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-11-12, 16:16
|
|
|
dam fotke mojego kamyka z mirtem shohin- 25cm, dla porownania, bo wszyscy mysla ze to duzyyy kamien ... ciezko mi bylo wpasowac te malenstwo w dai, ale w najblizszym czasie je poprawie
ps. nie dlugo spodziewajcie sie nowych kamykow z kolekcji Gohansa |
|
|
|
|
PatrykRadulak [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-11-12, 17:10
|
|
|
Super to maleństwo wygląda. Rzeczywiście można było wyobrazić sobie większego tego kamyszka, ale w tej wielkości wygląda naprawdę uroczo |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|