|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Czy ja go dobrze prowadzę? |
Autor |
Wiadomość |
ted.try
|
Wysłany: 2014-07-27, 19:31 Czy ja go dobrze prowadzę?
|
|
|
W posiadaniu od 2 lat. Przezimował 2razy. Raz na balkonie, a po przeprowadzce do domu siedział całą zimę w nieogrzewanym poddaszu. Ściąłem wiele... Długo nie było przyrostów, ale w końcu puścił....:). Czy to ma jakikolwiek styl? Mi się podoba:)))))
Proszę o opinie...
4.jpg
|
|
Plik ściągnięto 3325 raz(y) 100,54 KB |
|
|
|
|
|
ted.try
|
Wysłany: 2014-07-27, 19:36
|
|
|
Z pędzla przeszedłem na dwie główne gałęzie(gałązki). Jest niewysoki i nawet nie centymetrowy w gałązkach. Czy to ma jakiś styl? |
|
|
|
|
Pit-B
Piotr Brożek
Pomógł: 8 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Maj 2007 Skąd: Nowy Sącz
|
|
|
|
|
nitjsefni [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-07-27, 22:35
|
|
|
zgadzam się z przedmówcą najważniejsze by Tobie się podobał
wrzuć więcej zdjęć, trudno coś powiedzieć na podstawie tej foty.
osobiście mam wątpliwości co do tych "dwóch głównych gałązek", bo chodzi Ci i te pionowe jeśli dobrze rozumiem? Jest taki styl bonsai: SOKAN (dwupienny), ale dwa pnie muszą wychodzić z samego dołu (gruntu), a nie, jak w Twoim przypadku na kilkunastu centymetrach
Z plusów to widzę, że całkiem gęsto puszcza Ci nowe przyrosty. Na moim klonie międzywęźla mają chyba z łokieć długości
aaaa... no i wytłumacz mi jakie zadaniem ma ten kolorowy drut na "głównym pniu", skoro ten pień jest prosty jak drut? (;p) prostujesz go? |
Ostatnio zmieniony przez 2014-07-27, 22:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|