|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Wiąż drobnolistny Co się dzieje padł ???? |
Autor |
Wiadomość |
janeczek216 [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-07, 22:40 Wiąż drobnolistny Co się dzieje padł ????
|
|
|
Heja Ostatnio przycinałem najdrobniejsze gałązki mojego drzewka zauważyłem że wszystkie są suche pień jest ok reszta jest niepokojąco wysuszona a zimą nie przesuszałem mojego drzewka fakt że kiedy utracił liście przez cały okres zimowania nie miał ani jednego listka teraz jest w cieplejszej kuchni dobrze naswietlonej i już tydzień tam jest i nic ani jednego zielonego pąka |
|
|
|
|
Jacek Grzelak
Honorowy Członek Mod-Team'u
Pomógł: 115 razy Wiek: 52 Dołączył: 01 Lip 2006 Skąd: Żabin gm. Wierzchowo
|
Wysłany: 2013-03-11, 15:17
|
|
|
Jeśli pień i grubsze gałązki są zdrowe , to jest spora szansa że wypuści nowe , no pierwsze śladowe wskazówki życia poczekaj ze 3 tygodnie , lub dłużej |
_________________ Pozdrawiam z Pojezierza Drawskiego
Jacek G. - "qercus4"
http://www.uslugiogrodniczezabin.pl/ |
|
|
|
|
Jędrzej
Jędrzej
|
Wysłany: 2013-03-14, 17:50
|
|
|
Mam to samo ale z ilexem, gałązki tak suche, że wystarczy lekko je dotknąć i się łamią, nawet niektóre grubsze, wygląda jakby cały był uschnięty. Znajdą się pojedyncze gałązki które są troszkę elastyczne i to wszystko, mam nadzieję że odżyje |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|