|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Jaki gatunek... |
Autor |
Wiadomość |
Pucek [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-09-09, 18:40 Jaki gatunek...
|
|
|
To drzewko ma 5-6 lat, kupiłem zestaw nasionek nadających się na Bonsai... resztki jakie mi zostały wsypałem do doniczki na polu i wyrosły... tylko co do za gatunek ?
Ostatnio rozsadziłem je.
|
|
|
|
|
arek_wie
arek_wie
Pomógł: 2 razy Wiek: 57 Dołączył: 19 Paź 2007 Skąd: marciszów
|
Wysłany: 2012-09-10, 19:20
|
|
|
wygląda na świerka |
_________________ arek |
|
|
|
|
Lhug Morgul
|
Wysłany: 2012-09-27, 15:59
|
|
|
Według mnie również to świerk pospolity Picea abies, okółkowo ułożone, nastroszone, ostre igły, to musi być to. |
|
|
|
|
Pit-B
Piotr Brożek
Pomógł: 8 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Maj 2007 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 2012-09-27, 17:03
|
|
|
Gratuluje koledzy tylko czemu nikt nie napisze tutaj że, nie ma najmniejszego sensu trzymać tych roślin w takich doniczkach. Czemu nikt nie napisze że, zupełnie nie ma sensu owijać tych roślin drutem. Przepraszam ale, rozpoznać drzewko porównując go z innymi, mając internet potrafi średnio rozgarnięty szympans.
Moja rada, do gruntu, karmić, pielęgnować i za kilka sezonów wykopać.
arek_wie napisał/a: | Rozgarnięty szympans nie potrzebuje internetu żeby rozpoznać gatunek drzewa.
| Zgadzam się rozgarnięty a i owszem, ja napisałem średnio rozgarnięty. Bardziej interesuje mnie dlaczego nikt w takich przypadkach nie wysili się na dobrą nie zniechęcającą rade, choćby ironiczną |
_________________ Piotrek
http://www.kwiatyagnieszki.pl/ |
Ostatnio zmieniony przez Pit-B 2012-09-27, 18:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
arek_wie
arek_wie
Pomógł: 2 razy Wiek: 57 Dołączył: 19 Paź 2007 Skąd: marciszów
|
Wysłany: 2012-09-27, 18:06
|
|
|
Rozgarnięty szympans nie potrzebuje internetu żeby rozpoznać gatunek drzewa.
Jakie pytanie taka odpowiedź. |
_________________ arek |
|
|
|
|
peper50
Bartłomiej Olejnik
Pomógł: 40 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Lip 2009 Skąd: Radomsko/Częstochowa
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|