Czy z tego grubosza coś będzie? |
Autor |
Wiadomość |
stanek.94
|
|
|
|
|
MaciekMM
Administrator
Pomógł: 38 razy Wiek: 51 Dołączył: 14 Kwi 2012 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2012-08-01, 11:11
|
|
|
stanek.94 napisał/a: | Mam na parapecie takie cudo: |
I niech atm zostanie jeszcze dość długo.
stanek.94 napisał/a: | Mam jeszcze zrzezy wierzby w wodzie, z których jeden już puścił gałązkę ale się domyślam że z tego również nic nie będzie? |
Czemu nie przyjmują się dobrze i rosną szybko a nawet czasami za szybko.
Moja propozycja:
Poczytaj forum, wybierz jakieś gatunki którym będziesz w stanie zapewnić dobre miejsce (w wątku o sośnie pisałeś coś o balkonie). Idź do sklepu ogrodniczego (ostatecznie marketu typu casto czy leroj )Kup jakiegoś ciekawie wyglądającego krzaczora i pielęgnuj Za rok dwa (w międzyczasie poczytasz, popytasz, nauczysz się) zaczniesz coś z rośliną robić a od Ciebie już tylko zależy co z tego wyjdzie |
_________________ Pozdrawiam Cię Gość
Maciej Pietrzak |
|
|
|
|
stanek.94
|
Wysłany: 2012-08-01, 11:16
|
|
|
A jaki taki krzaczor rósłby najszybciej? Najbardziej podobają mi się sosny, ale wiem ze na parapecie nie da rady... Więc co innego? Figowiec lub granat? |
|
|
|
|
MaciekMM
Administrator
|
Wysłany: 2012-08-01, 11:24
|
|
|
stanek.94 napisał/a: | ale wiem ze na parapecie nie da rady |
Więc koniecznie indoor?
Zobacz w opisach roślin TU
PS szybko to np fikusy rosną. Jeśli będziesz brał to takie które mają mniejsze liście zdaje się natasha ? |
Maciej Pietrzak |
Ostatnio zmieniony przez MaciekMM 2012-08-01, 11:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
fiedler1
Wojtek Fiedler
|
Wysłany: 2012-08-01, 19:56
|
|
|
Natasha bedzie idealna dla Ciebie tylko nie wiem gdzie ja kupisz ... na allegro Ogolnie to zabawa w bonsai to nie taka latwa sprawa Bez wiedzy nic nie zrobisz... dlatego lektura to podstawa i warsztaty duzo daja wiem po sobie |
_________________ Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez fiedler1 2012-08-02, 09:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
MaciekMM
Administrator
|
Wysłany: 2012-08-02, 20:07
|
|
|
Poczytaj o: fikus mumia.
Natashe ostatnio widziałem np w kauflandzie i leroju Ja swoja (kilka w jednej donicy) kupiłem w biedronie z 7 zł mam zamiar ją zmumifikować
Roślina ta wiele wybacza i rośnie dośc szybko co daje wiele zadowolenia. |
Maciej Pietrzak |
|
|
|
|
|