[Poznań] Warsztaty, spotkanie, cokolwiek..? |
Autor |
Wiadomość |
peper50
Bartłomiej Olejnik
Pomógł: 40 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Lip 2009 Skąd: Radomsko/Częstochowa
|
Wysłany: 2012-05-23, 22:49
|
|
|
Możecie nagrać na dyktafon ;d taka lawina wiedzy może się okazać świetnym źródłem wiedzy na tych których tam zabraknie ...
Pozdrawiam. |
_________________ "Jeżeli chcesz się napić wody
musisz to zrobić sam.
Żaden opis wody
nie zastąpi ci jej."
http://bartlomiejolejnik.blogspot.com |
|
|
|
|
maszlo
Grzegorz M.
Wiek: 42 Dołączył: 03 Maj 2012 Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki
|
Wysłany: 2012-05-24, 08:43
|
|
|
można by zrobić mini poradnik z takiego pokazu, nagrać, wrzucić w internet, dać link do filmu na forum. chętnie bym popatrzył. tylko czy ktoś będzie chciał nagrywać? |
|
|
|
|
fiedler1
Wojtek Fiedler
|
Wysłany: 2012-05-25, 19:36
|
|
|
Dzieki Wizja za linka
w sobote mam zaplanowane male picie ale mysle ze na kacyku tam zawitam kierowca zawsze sie znajdzie ! latwo do tego centum ogrodniczego trafic
Pozdr. |
|
|
|
|
wro_bel
Przemysław Gąsior
Pomógł: 4 razy Wiek: 41 Dołączył: 30 Sie 2010 Skąd: Rokietnica
|
Wysłany: 2012-05-27, 13:20
|
|
|
Byłem dzisiaj w Berberysie na części pokazu dotyczącej podstaw (ogólnie o fizjologii roślin, mieszankach, uprawie) i muszę powiedzieć, że czytanie książek nie odda tego co "wykład" i dyskusja, więc jeżeli ktokolwiek ma możliwość uczestniczenia w takich pokazach to warto.
Niestety na części praktycznej już nie zostałem, bo upał dawał się mojej familii we znaki i mieli już dość spacerowania, ale mam nadzieję, że niedługo znowu jakiś pokaz odbędzie się w Poznaniu lub okolicach.
P.S. Jeżeli ktoś nagrywał dzisiejsze spotkanie (audio lub film) to proszę o wrzucenie na jakiś serwerek |
Ostatnio zmieniony przez wro_bel 2012-05-27, 13:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
wizja
Norbert
|
Wysłany: 2012-05-27, 15:26
|
|
|
Świetne, fachowe i miłe spotkanie. Faktycznie duża piguła wiedzy praktycznej (siłą rzeczy nie wszystko nagrane w plikach poniżej - 2h z 4h spotkania). Było naprawdę warto, szczególnie z punktu widzenia początkującego, ale z tego co słyszałem bardziej doświadczeni koledzy również dowiedzieli się kilku nowych rzeczy Oczywiście miło też było się spotkać na żywo, dzięki i do następnego!
Robert, jeszcze raz WIELKIE dzięki, że poświeciłeś czas na omówienie mojego drzewka i pokazałeś co i jak - bez tego "trochę" bym krążył po omacku
Nagrałem kilka momentów "dyktafonem", zawsze coś (mam nadzieję, że Robert nie będzie miał nic przeciwko)
pliki audio (2 godz. 15 min.; 88 mb)
ww. pigułę idę niniejszym popić |
|
|
|
|
wro_bel
Przemysław Gąsior
|
Wysłany: 2012-05-27, 19:45
|
|
|
Dzięki Norbercie za nagrania. |
_________________ Mój blog |
|
|
|
|
MaciekMM
Administrator
Pomógł: 38 razy Wiek: 51 Dołączył: 14 Kwi 2012 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2012-05-27, 19:50
|
|
|
Dzięki wielkie. Nie zastąpi to co prawda osobistej obecności ale dostarczy wielu cennych wskazówek. Należy się i |
_________________ Pozdrawiam Cię Gość
Maciej Pietrzak |
|
|
|
|
Olo
Aleksander S.
|
Wysłany: 2012-05-27, 22:41
|
|
|
Byłem, widziałem, słuchałem... Ilość wiedzy przeogromna, tematów mnóstwo, żaden się nie kończy, a każdy łączy się z każdym... Dla mnie, jako początkującego, dużo cennych uwag.
Żaden film na YT, czy jakakolwiek książka nie odda tego co można na żywo zobaczyć, zapytać, dotknąc i zrozumieć.
Wielkie dzięki dla Roberta! Uważam też, że właściciel Berberysa znalazł się, składając ciekawą propozycję
A w dodatku mogłem poznać osobiście Armina i odświeżyć "znajomość" z moim dawnym wykładowcą z biochemii
Niestety moja druga połowa gorzej tolerowała dzień po imprezie i musieliśmy troche przed końcem wyjść, ale za to obejrzałem końcówkę GP
Pozdrawiam |
|
|
|
|
peper50
Bartłomiej Olejnik
Pomógł: 40 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Lip 2009 Skąd: Radomsko/Częstochowa
|
Wysłany: 2012-05-28, 01:06
|
|
|
Dzięki Norbercie za audio !
Pozdrawiam. |
_________________ "Jeżeli chcesz się napić wody
musisz to zrobić sam.
Żaden opis wody
nie zastąpi ci jej."
http://bartlomiejolejnik.blogspot.com |
|
|
|
|
fiedler1
Wojtek Fiedler
|
Wysłany: 2012-05-28, 11:11
|
|
|
Pogoda dopisala, humory tez Pan Robert pokazal klase!!! Pan Alfred R. pokazal ladne rosliny ze swojej szkolki roslin bylo milo... niestety musialem uciekac przed koncem "obowiazki rodzinne" przed wyjazdem zapytalem Pana Roberta o moja Azalie i dostalem pare odp. na nurtujace mnie pytana za co dziekuje! Padla propozycja spotykania sie co jakis czas w Berberysie... jestem zaaaaaaaaaaaaaaaaaa! |
|
|
|
|
wro_bel
Przemysław Gąsior
|
Wysłany: 2012-05-28, 12:55
|
|
|
I ja popieram cykliczne spotkania nawet jakby wiązały się z jakąś (oczywiście nie wygórowaną ) opłatą. |
_________________ Mój blog |
|
|
|
|
wizja
Norbert
|
Wysłany: 2012-05-28, 17:18
|
|
|
Olo napisał/a: | i odświeżyć "znajomość" z moim dawnym wykładowcą z biochemii |
"dawno i nieprawda" - mam nadzieję, że nie masz jakichś specjalnie traumatycznych wspomnień |
_________________ blog.strzelecki.org |
|
|
|
|
armin
Armin Niewiadomski
Pomógł: 34 razy Wiek: 57 Dołączył: 19 Lis 2007 Skąd: Swarzędz
|
Wysłany: 2012-05-28, 18:44
|
|
|
Dzięki Norbert. Na zakończenie rozmawiałem z właścicielem. Padły konkretne propozycje. Myślę, że warto je rozważyć i omówić w większym gronie. Mam nadzieję, że w Promnie będzie nas więcej. |
|
|
|
|
JurasM_PL
Pomógł: 3 razy Wiek: 57 Dołączył: 13 Lut 2009 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2012-05-29, 10:14
|
|
|
Również chciałem podziękować Norbertowi za zamieszczenie plików audio (szkoda że nie video) oraz Robertowi za udzielanie tak cennych rad i wyjaśnień. Bardzo żałuje że mnie tam nie było, myślę że następnym razem koniecznie muszę pojawić się na takim spotkaniu.
Pozdrawiam i jeszcze raz serdeczne dzięki. |
|
|
|
|
Olo
Aleksander S.
|
Wysłany: 2012-05-30, 08:12
|
|
|
wizja napisał/a: | Olo napisał/a: | i odświeżyć "znajomość" z moim dawnym wykładowcą z biochemii |
"dawno i nieprawda" - mam nadzieję, że nie masz jakichś specjalnie traumatycznych wspomnień |
Jak widać przeżyłem i jestem w miarę normalny, więc nie było tak źle |
|
|
|
|
|