|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Dalsze plany |
Autor |
Wiadomość |
wiazek0312
|
Wysłany: 2012-01-21, 19:52 Dalsze plany
|
|
|
Tego wiąza zamierzam kształtować stylem miotlastym. Jednak narazie nie przypomina żadnej formy, jest ogołocony W tym roku będe go mocno zagęszczał.
Do tgeo stylu, w którym chcę prowadzić to drzewko powinien być ładnie wyeksponowany pień tzn. długi, prosty. Zastanawiam się w takim razie co zrobić z tą gałęzią zaznaczoną na zjdęciu? Czy ją wyciąć, czy może jednak ona dodaje jakiegoś takiego uroku?
Zamieszczam zdjęcie i liczę na pomysły |
_________________ |
|
|
|
|
Archfiend
Bartłomiej
|
Wysłany: 2012-01-22, 09:13
|
|
|
Kurcze słabo widać, ale jak by tą gałązkę odgiąć, zmienić jej położenie bardziej w nasze prawo patrząc przodem na zdjęcie. Wtedy byś ją miał w miejscu gdzie jeszcze nie masz gałązek, może udało by się w ten sposób zagęścić? Co uważają na ten temat inni? |
_________________ Zapraszam na http://www.drzewko-bonsai.pl oraz na FORUM |
|
|
|
|
wiazek0312
|
Wysłany: 2012-01-22, 11:01
|
|
|
Aż tak mocno odgiąć jej sie nie da, żeby gałązka była po prawej stronie drzewa Mi się jednak wydaje, że najlepszym rozwiązaniem było by jednak wycięcie jej, gdyż psuje tzw "długi pień", ale nie wiem... |
_________________ |
|
|
|
|
Archfiend
Bartłomiej
|
Wysłany: 2012-01-22, 11:15
|
|
|
No fakt długi pień byłby bardzo ładny. To musi być Twoja decyzja, ja osobiście pewnie bym uciął gdyby się nie dało odgiąć. |
_________________ Zapraszam na http://www.drzewko-bonsai.pl oraz na FORUM |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|