|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Kamyk |
Autor |
Wiadomość |
Herpestes
Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 20 Mar 2008 Skąd: Stare Juchy
|
Wysłany: 2011-12-27, 14:14 Kamyk
|
|
|
Po dzisiejszej wędrówce Co o nim sądzicie ? Może jakieś pomysły ? |
|
|
|
|
Archfiend
Bartłomiej
|
Wysłany: 2011-12-28, 09:43
|
|
|
Można by się pokusić o zrobienie z tego doniczki, ale to kawał ciężkiej roboty.
Na pewno będzie idealny na ozdobę do jakiejś większej kompozycji. |
_________________ Zapraszam na http://www.drzewko-bonsai.pl oraz na FORUM |
|
|
|
|
kono1111
Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 17 Sie 2011 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2011-12-28, 19:06
|
|
|
Chciałbym żeby w mojej okolicy były takie kamyczki muszę kiedyś się wybrać na jakiś dłuższy spacerek może coś znajdę;)
A co do Twoich okazów...
Jakich gabarytów są te skałki? |
_________________ Konrad |
|
|
|
|
Herpestes
Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 20 Mar 2008 Skąd: Stare Juchy
|
Wysłany: 2011-12-28, 21:36
|
|
|
Archfiend doniczki raczej z tego nie da rady zrobić, jest zbyt mały i napewno pokruszył by się. kono1111 to jest jeden kamień. Zdjęcie 33 i 30 wybrany front na płasko, zdjęcie 29 robione z góry. Myślę o nim raczej jak o ozdobie, tylko nie mogę się zdecydowac w jakiej pozycji tzn. jeśli na płasko jak zdj.1 i 2 to widzę go na tacce ze żwirem, jak np. zdjęcie "na piasku", lub jako dodatek do drzewka. Druga opcja to obsadzenie w dai w pozycji pionowej, wtedy był by widoczny jak na zdj.3, przykład zdj."w pionie". |
Ostatnio zmieniony przez Herpestes 2011-12-28, 21:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Archfiend
Bartłomiej
|
Wysłany: 2011-12-29, 01:33
|
|
|
heh to się przeliczyłem, dałeś tak duże zbliżenie i pomyślałem, że jest sporych rozmiarów. |
_________________ Zapraszam na http://www.drzewko-bonsai.pl oraz na FORUM |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|