|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Proszę o pomoc w odpowiednim przycięciu rosnących gałązek |
Autor |
Wiadomość |
Olga [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-11-16, 22:04 Proszę o pomoc w odpowiednim przycięciu rosnących gałązek
|
|
|
Witam Serdecznie.
Roślinkę dostałam jako szczepkę od sąsiadki jakieś 6 lat temu, jest to najprawdopodobniej grubosz owalny tzw. drzewko szczęścia, niestety zaniedbałam ją troszkę i nie mam pomysłu jak przyciąć wysokie gałązki które szybko wspinają się do góry. Prosiłabym Was o pomoc i zaznaczenie na jakiej wysokości dobrze było by przyciąć. Dziękuję |
Ostatnio zmieniony przez Olga 2011-11-16, 22:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Olga [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-11-16, 22:05 Kolejne zdjęcie mojej roślinki
|
|
|
Jak oceniacie? Są jakieś szanse na uzyskanie efektu i zabawe bonsai przy niej?? Dziękuje |
|
|
|
|
armin
Armin Niewiadomski
Pomógł: 34 razy Wiek: 57 Dołączył: 19 Lis 2007 Skąd: Swarzędz
|
Wysłany: 2011-11-17, 10:33
|
|
|
Tutaj nie da się jednoznacznie odpowiedzieć. Wszystko zależy od tego, co chcesz uzyskać w przyszłości. Widzę tu ze 4 rozwiązania, ale ich przedstawienie wymagałoby znacznie wyraźniejszych zdjęć poszczególnych gałązek, a przede wszystkim mnóstwa czasu (którego zdecydowanie brakuje). Najlepiej pojechać z rośliną na jakieś wiosenne spotkanie. |
|
|
|
|
Olga [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-11-17, 11:00
|
|
|
Dziękuje za odpowiedź Jeżeli jest taka szansa to prosiłabym o ewentualne ukierunkowania mojej rośliny, zmierzyłam jej wzrost i od ziemi jej całkowita wysokość to 46 cm, przedstawiam więcej zdjęć oczywiście obraz jest troszkę poszerzony z racji 810x810 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|