|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Ligustr problem |
Autor |
Wiadomość |
sain1
|
Wysłany: 2011-10-28, 10:17 Ligustr problem
|
|
|
Witam, mam mały problem ze swoim ligustrem. Jakies 3 miesiace temu przesadzilem go do nowej doniczki i nowej mieszanki glebowej standardowo - 1/3 zwir , 1/3 torf , 1/3 włókno kokosowe.Nawoze nawozem Biogold. Rzecz w tym, ze od jakiegos czasu zaczely mi sie pojawiać małe muszki, cos w rodzaju owocówek.Najczesciej da sie je zobaczyc przy ziemi. Zastanawiam sie czego to moze byc wina, czy moze biogoldu, choc wczesniej uzywalem i nie bylo takich problemow. Co z tym zrobic bo muszek wg mnie pojawia sie coraz wiecej z góry dziekuje za odpowiedz. |
|
|
|
|
sain1
|
Wysłany: 2011-10-28, 11:24
|
|
|
dobra znalazlem cos o jakis muszkach zwanych ziemiorkami, jednak u siebie nie widze zadnych larw ani jaj, a drzewko jest w swietnej kondycji. |
|
|
|
|
peper50
Bartłomiej Olejnik
Pomógł: 40 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Lip 2009 Skąd: Radomsko/Częstochowa
|
Wysłany: 2011-10-28, 13:31
|
|
|
Normalka przy biogoldzie. U mnie muszki tak samo łażą po nawozie. Nic nie zrobisz tak jest i już. Zdejmiesz nawóz to się wyniosą. |
_________________ "Jeżeli chcesz się napić wody
musisz to zrobić sam.
Żaden opis wody
nie zastąpi ci jej."
http://bartlomiejolejnik.blogspot.com |
|
|
|
|
sain1
|
Wysłany: 2011-10-28, 16:28
|
|
|
ahaa myslalem ze to jakies ziemiórki czy cos i jakoas trzeba z tym walczyc chociaz mowie, drzewko jest w idealnej kondycji. Hmm ale dziwne bo wczesniej uzywlem biogoldu i tego nie bylo |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|