|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Karmona - czy to przędziorek? FOTY |
Autor |
Wiadomość |
wro_bel
Przemysław Gąsior
Pomógł: 4 razy Wiek: 41 Dołączył: 30 Sie 2010 Skąd: Rokietnica
|
Wysłany: 2011-09-08, 08:05
|
|
|
Dzięki za odpowiedź i wyjaśnienie - zastosuję motyw z kartką na słoneczne dni, a na takie pochmurne jak dzisiaj będę ją ściągał.
Co do wilgotności powietrza to jaka ona powinna tak naprawdę być, bo u mnie w domu jest około 45-55% i to jest niby właściwa wilgotność dla człowieka ale nie wiem czy dla rośliny (szukałem na forum, googlałem, ale wszędzie jest napisane tylko, że wilgotność ma być odpowiednia - tylko co to znaczy). Tak czy inaczej jadę dzisiaj po keramzyt, bo niedługo zacznie się okres grzewczy, więc wilgotność na pewno spadnie. |
_________________ Mój blog |
|
|
|
|
wro_bel
Przemysław Gąsior
Pomógł: 4 razy Wiek: 41 Dołączył: 30 Sie 2010 Skąd: Rokietnica
|
Wysłany: 2011-10-10, 07:58
|
|
|
Mimo usilnych starań nie udało mi się uratować Karmony - jednak za późno zareagowałem na tego wełnowca. Wszystkie gałązki zdrewniały, pień również...
Tak czy inaczej dziękuję wszystkim za pomoc. Czas spróbować z nowym drzewkiem. |
_________________ Mój blog |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|