Fikus Natasha (lasek) |
Autor |
Wiadomość |
kristofer001
Krzysztof K.
Pomógł: 17 razy Wiek: 43 Dołączył: 10 Maj 2007 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: 2009-03-05, 09:14 Fikus Natasha (lasek)
|
|
|
Witam! Wczoraj przesadzilem lasek ktorym opiekuje sie moja siostra! Posadzilem go do przepuszczalnej mieszanki przycialem troche liscie w celu zageszczenia no i wyszlo jak wyszlo (szalu nima) Dodam tylko,ze fikusy te zostaly znalezione przez mojego szwagra na smietniku w stanie prawie agonalnym po przytarganiu do domu troche sie nimi zajalem i odzyskaly swietlnosc! Fikusy byly zrosniete gdy zostaly znalezione, a nastepnie rozlaczone przeze mnie i wsadzone do tej malej szkaradnej czerwonej donicy jaka widac na jednym ze zdjec! |
_________________ Pozdrawiam! |
|
|
|
|
zelkova [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-03-05, 19:32
|
|
|
Właśnie najlepiej wywalić na śmietnik i mieć z głowy po co sie męczyć z ratowaniem Boże jacy ludzie są beznadziejni i bez wyobraźni.Fajnie że go uratowałeś przecież to też żywy organizm,a jak oko cieszy jak wypuszcza nowe pędy Brawo Kristfer |
|
|
|
|
kristofer001
Krzysztof K.
Pomógł: 17 razy Wiek: 43 Dołączył: 10 Maj 2007 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: 2009-03-05, 19:43
|
|
|
Dzieki Zelkova! (Moze napiszesz gdzies jak masz na imie to bede sie zwracal po imieniu!)
Niektorzy nawet nie mysla o ratowaniu takich roslinek bo jak pada to juz nic z tego nie bedzie, ale sa rowniez inne czynniki brak czasu lub checi i rowniez wiedzy jak to zrobic, aby przezylo! |
_________________ Pozdrawiam! |
|
|
|
|
zelkova [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-03-07, 19:36
|
|
|
Wiesz co Krzysztof ja uważam ,że czas to zawsze mozna znaleźć dla roślin,trzeba tylko chcieć, z wiedzą to wystarczy trochę poczytać ale cóż- ludzie są leniwi !!.Ja sobie nie wyobrażam świata bez roślin a tych co z premedytacją rośliny marnują i wywalają to należałoby wystrzelić w kosmos a dokładnie na Marsa tam jest taki ciekawy krajobraz co poniektórym by się napewno spodabał bynajmniej na początku ale później docenił by nawet ździebło trawy A tak na poważnie to ogólnie panuje znieczulica między samymi ludźmi a co dopiero w relacji człowiek -roślina?
Pozdrawiam Bacha |
|
|
|
|
slayer74
Robert
Pomógł: 3 razy Wiek: 50 Dołączył: 01 Mar 2007 Skąd: FZI 1974-West Poland
|
Wysłany: 2011-08-21, 11:47
|
|
|
można prosić o aktualne fotki, przymierzam si równiez aby zrobić sobie lasek ficusowy |
Ostatnio zmieniony przez slayer74 2011-08-23, 08:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
bogdan 49
bogdan 49
|
Wysłany: 2011-08-28, 12:06
|
|
|
początek niezły , donica o wiele za wysoka. |