|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
suchar |
Autor |
Wiadomość |
agataa [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-08-12, 09:06 suchar
|
|
|
Mam go od roku nigdy nie było z nim problemu. niestety jakiś czas temu około 2 tygodni temu przelałam go był wcześniej w innej doniczce bez odpływów teraz jest przesadzony.
Będzie żył czy kompletny koniec ? |
|
|
|
|
agataa [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-08-16, 11:36
|
|
|
widać ze wszyscy bardzo pomocni... |
|
|
|
|
peper50
Bartłomiej Olejnik
Pomógł: 40 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Lip 2009 Skąd: Radomsko/Częstochowa
|
Wysłany: 2011-08-16, 12:51
|
|
|
Ja nie mam pojęcia czy przeżyje jak i pewnie większość. Każda roślina w doniczce musi mieć odpływ wody. Wszystko zależy od tego jak długo stał w wodzie. Od kiedy są problemy. Nagle opadły mu wszystkie liście? Czy stoi przy ścianie tak jak to widać na zdjęciu?
O roślinie nie wiemy praktycznie nic oprócz tego, że była przelana więc jak tu doradzić?
Musisz lekko przesuszyć ziemię i podlewać bardzo skromnie. Sprawdź czy gałązki się łamią, czy korzeń nie jest całkowicie przegnity.
No i najważniejsze mam nadzieję, że roślina nie stoi przy ścianie a na parapecie/przy oknie. |
_________________ "Jeżeli chcesz się napić wody
musisz to zrobić sam.
Żaden opis wody
nie zastąpi ci jej."
http://bartlomiejolejnik.blogspot.com |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|