|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Malutki Bonsai |
Autor |
Wiadomość |
Songolooz
|
Wysłany: 2011-06-13, 22:28 Malutki Bonsai
|
|
|
Witam,
jak wszyscy w tym temacie mam problem z rozpoznaniem drzewka. Aczkolwiek w moim przypadku dodatkowo rozpoznanie go to nie lada wyzwanie dla specjalistów gdyż jedyny aparat jaki posiadam to ten z komórki.
Zdjęcia niżej:
Nie widać tego na zdjęciu aczkolwiek liście nie są okrągłe. W sumie to są owalne, ale nie o to chodzi, mają one delikatne wcięcia. Moja twórczość niżej:
Istnieje szansa, że to : Wiąz drobnolistny, aczkolwiek to tylko moje niepotwierdzone przypuszczenie. Proszę pomoc, gdyż chciał bym jak najszybciej zregenerować to drzewko ( bo być może nie widać tego na zdjęciach, aczkolwiek to drzewko może w niedługim czasie umrzeć. |
Ostatnio zmieniony przez Songolooz 2011-06-13, 22:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
SeBaSM
Sebastian Sobczak
|
Wysłany: 2011-06-14, 03:42
|
|
|
Faktycznie zdjecia kiepskie. Ale duzo pomogl Twoj opis lisci i mialo mozna stwierdzic ze to wiz drobnolistny.
Takze teraz wiesz co to za drzewko wiec zycze milego czytania |
Ostatnio zmieniony przez SeBaSM 2011-06-14, 03:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
peper50
Bartłomiej Olejnik
Pomógł: 40 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Lip 2009 Skąd: Radomsko/Częstochowa
|
Wysłany: 2011-06-14, 16:54
|
|
|
Aczkolwiek wiąz, aczkolwiek nie wygląda na umierającego ;d |
_________________ "Jeżeli chcesz się napić wody
musisz to zrobić sam.
Żaden opis wody
nie zastąpi ci jej."
http://bartlomiejolejnik.blogspot.com |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|