|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Pierwsze drzewko - amator |
Autor |
Wiadomość |
armin
Armin Niewiadomski
Pomógł: 34 razy Wiek: 57 Dołączył: 19 Lis 2007 Skąd: Swarzędz
|
Wysłany: 2011-05-27, 16:05
|
|
|
Jeśli roślina jest w złej kondycji, to nie rób nic. Poczytaj o fotosyntezie i relacji korzenie - liście - korzenie. Wtedy zrozumiesz dlaczego cięcie gałęzi nie jest dobrym pomysłem. |
|
|
|
|
peper50
Bartłomiej Olejnik
Pomógł: 40 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Lip 2009 Skąd: Radomsko/Częstochowa
|
Wysłany: 2011-05-27, 17:56
|
|
|
wiadereczko napisał/a: | peper50 napisał/a: | Gdyby lekarze tak podchodzili do pacjentów to by przestrzeni na cmentarze brakło. |
haha dlatego trzeba sie bardzo długo uczyć by zostać lekarzem
Dalej czekam aż drzewko ożyje podlewam je co 3-4 dni, niektóre listki opadają ale nie wszystkie. Mam nadzieje że przeżyje bo to moje pierwsze Tescowe drzewko.
A czy przycięcie gałęzi drzewka pomoże w tym momencie, będzie miało mniej gałęzi do wyżywienia?? ( tak kombinuje i pytam wcześniej haha) |
Dokładnie, uczą a nie leczą.
Może przeżyje "haha". |
_________________ "Jeżeli chcesz się napić wody
musisz to zrobić sam.
Żaden opis wody
nie zastąpi ci jej."
http://bartlomiejolejnik.blogspot.com |
|
|
|
|
wiadereczko [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-06-07, 07:22
|
|
|
No i pomimo niektórych hahah, przesadziłem drzewko do odpowiedniej ziemi i większej zwykłej plastikowej doniczki i zaczyna puszczać zielone pąki. Więc chyba sie udało odratować drzewko hurraa |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|