|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Carmona, pomocy. |
Autor |
Wiadomość |
sain1
|
Wysłany: 2011-01-18, 21:36
|
|
|
Czy ktos ma moze pomysl co do tych zwijajacych sie listkow? ciagle opadaja mi listki, glownei tylko mlode, malutkie, blyszczace sie mlode listki prosze o pomoc, nie chce zeby drzewko mi padlo. Najdziwniejsze jest to ze ciagle wypuszcza te nowe listki. |
|
|
|
|
Golden
Golden
Pomógł: 5 razy Wiek: 33 Dołączył: 03 Sty 2007 Skąd: Krajenka
|
Wysłany: 2011-01-18, 22:39
|
|
|
mogę się mylić, ale przypuszczam, że może to być skutek zaatakowania przez jakieś grzyby chociaż nie jestem pewien. A czy stare liście się trzymają? Być może po prostu ciężko znosi zimę a wiosną może wrócić do zdrowia, moje fikusy kiedyś tak miały ale potem było ok. |
Ostatnio zmieniony przez Golden 2011-01-18, 22:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
sain1
|
Wysłany: 2011-01-19, 22:30
|
|
|
stare liscie chyba ok, choc niektore maja tak dziwna brazowa fakture ale sie trzymaja, generalnie to polowa mlodych jasnozielnych listkow jest zwinieta no i czesc z nich opada. postawilem traz drzewko na tacy z woda zobaczymy czy to pomoze bo jak nie to juz nie wiem co robic. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|