|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Identyfikacja - 2 krzaczki |
Autor |
Wiadomość |
gregor [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-10-15, 09:01 Identyfikacja - 2 krzaczki
|
|
|
Witam, przede wszystkim chciałbym serdecznie przywitać całe grono miłośników Bonsai, trochę poczytałem forum i jestem pod wrażeniem piękna tej sztuki i wielu , wielu wspaniałych prac jakie tu pokazaliście , żeby nie zanudzać to na początek poproszę o pomoc w identyfikacji gatunków 2 krzewów, resztę o nich postaram się doczytać na forum.
Pierwszy - jakiś zapewne ficus, dostaliśmy teraz w prezencie, wysokość ok. 60 cm
będzie stał w dosyć sporej łazience z doświetleniem wschodnio/południowym
Drugi - właściwie za darmo jako bonus przy zakupie innych roślin, był zaniedbany, więc wsadziłem go tylko do innej doniczki i jakoś tam wstępnie przyciąłem, te najbardziej suche odrosty - ten oczywiście w ogrodzie, wysokość też ok 60 cm
z tego co się zorientowałem to nie będę nic zmieniał, przesadzał do wiosny, mam nadzieję na tych krzewach rozpocząć swoją przygodę z Bonsai i dzięki Wam uniknąć błędów na początku. |
|
|
|
|
SirDejw
Dawid Markiewicz
Pomógł: 25 razy Wiek: 36 Dołączył: 24 Mar 2009 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 2010-10-16, 06:20
|
|
|
Pierwszy to fikus a drugi to jakaś odmiana cyprysa. Cyprysy nie sa bardzo popularne jako materiały na drzewka ale na pewno da się z nimi coś zrobić. |
_________________ http://dawidmarkiewicz.blogspot.com/ |
|
|
|
|
seedkris
seedkris
Pomógł: 28 razy Wiek: 63 Dołączył: 01 Gru 2007 Skąd: Podlasie
|
Wysłany: 2010-10-16, 07:04
|
|
|
Ta druga to cyprysik Ch. pisifera Boulevard |
_________________ Pozdrawiam Krzysztof |
|
|
|
|
gregor [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-10-17, 11:20
|
|
|
dzięki, za podpowiedzi, zima idzie , więc będzie co poczytać - wiosną coś się zajmę dalej |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|