Zamknięty przez: Łukasz Czarnecki 2010-11-02, 00:16 |
KONKURS!! |
Który konkurs ma się odbyć? |
1. Konkurs na nowe logo forum PB |
|
39% |
[ 11 ] |
2. Konkurs na projekt nadruku na koszulkę o tematyce bonsai |
|
14% |
[ 4 ] |
3. Zdjęcie ciekawego okazu drzewa (musi być zrobione samodzielnie i posiadać na to dowód) |
|
46% |
[ 13 ] |
|
Głosowań: 28 |
Wszystkich Głosów: 28 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
nandu
Lena
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 12 Cze 2009 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2010-09-29, 23:45
|
|
|
Wydaje mi się, że to powinien by konkurs dotyczący drzewek (coroczny). Problem jest w tym, że osoba początkująca nie ma szans z zaawansowaną. Może w takim razie należało by podzielic osoby biorące udział w konkursie na początkujące, średnio zaawansowane i zaawansowane. No ale tutaj mamy kolejny problem - na jakiej zasadzie dokonac takiego podziału?
A może konkurs najlepsze drzewko w stylu jakimś tam?
Albo najlepsze drzewko np. z gatunku sorbus aucuparia lub jakiegokolwiek innego. |
|
|
|
|
wog
Pomógł: 9 razy Wiek: 58 Dołączył: 11 Maj 2010 Skąd: Dzierżoniów
|
Wysłany: 2010-09-30, 06:13
|
|
|
Łukasz mile połechtałeś moją próżność ale fotografia to część mojego zawodu, bardziej hobby, wiec myślę, że na tym forum, są osoby które robią ładniejsze zdjęcia. Druga sprawa to ja nie bardzo lubię konkursy, a na pastę mnie stać |
_________________ http://wog-bonsai.blogspot.com/ |
Ostatnio zmieniony przez wog 2010-09-30, 06:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Daniel J.
dawniej: yoker .pl
Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 14 Mar 2007 Skąd: sieradz
|
Wysłany: 2010-09-30, 09:24
|
|
|
ja chce wygrac paste i juz tylko nie mam co zaproponowac moze jakies foto z wakacii np , smieszne albo straszne takie przypadkowe , czasem w obiektywie mozna zobaczyc cos smiesznego , ciekawego , no bo wierszyki juz byly . albo np. jakies rekordy np. promili |
|
|
|
|
Herpestes
Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 20 Mar 2008 Skąd: Stare Juchy
|
Wysłany: 2010-09-30, 16:32
|
|
|
Ja proponuję,żeby na początku ogłosić konkurs na najlepszy pomysł na konkurs |
|
|
|
|
ItalianCopper
Mateusz
|
Wysłany: 2010-09-30, 17:13
|
|
|
Herpestes napisał/a: | Ja proponuję,żeby na początku ogłosić konkurs na najlepszy pomysł na konkurs |
Dzięki za aprobatę |
|
|
|
|
loongi
|
Wysłany: 2010-09-30, 17:57
|
|
|
nie chodziło mi o "profesjonalność robienia zdjeć" ale o przedmiot zdjęc...czyli rośliny w naturze, przecież wystarczy zrobić zdjecie całej rośliny i wszystko. wog na pewno zrobi zdjecie z podejsciem bardziej profesjonalnym ale komus może udac sie znalesc drzewo o bajecznym kaształcie i o to mi głownie chodzi... |
_________________ Pozdrawiam
Sebastian Dawidowski |
|
|
|
|
Herpestes
Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 20 Mar 2008 Skąd: Stare Juchy
|
Wysłany: 2010-09-30, 18:26
|
|
|
W sumie,jeśli chodzi o robienie zdjęć,to ja jestem za |
|
|
|
|
Tadek
|
Wysłany: 2010-09-30, 18:54
|
|
|
Jak dla mnie taki właśnie konkurs - fotograficzny - najbardziej do mnie przemawia. Daje moim zdaniem spore pole dla własnych pomysłów, oraz oczywiście poszukiwań |
|
|
|
|
Łukasz Czarnecki
Junior Admin
Pomógł: 30 razy Wiek: 38 Dołączył: 18 Gru 2007 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 2010-09-30, 19:02
|
|
|
No dobra pomysł nawet ok tylko musicie jakoś go sprecyzować Co ma być tematem, jakie kryteria i jaki ma być związek z bonsai |
|
|
|
|
ItalianCopper
Mateusz
|
Wysłany: 2010-09-30, 20:01
|
|
|
W sumie, pomysł osobiście mnie się podoba
Tematem może być drzewo dowolnego(lub konkretnego) gatunku ukształtowane w sposób naturalny na wzór, któregoś ze styli w sztuce Bonsai. Drzewko powinno ciekawić oraz inspirować swoim wyglądem młodych i starszych Bonsaistów
Jeśli chodzi o kryteria to może 3 zdjęcia - jedno ukazujące ogólny pokrój, drugie układ gałęzi w koronie, a trzecie pień i nebari? |
Ostatnio zmieniony przez ItalianCopper 2010-09-30, 20:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
loongi
|
Wysłany: 2010-10-01, 15:42
|
|
|
no to chyba wygrałem konkurs na temat: najlepszy temat na konkurs
a co do konkursu to ja to widze tak:
-konkurs bedzie skladac sie z dwóch konkurencji: drzewa lisciaste i iglaste ( od uczestnika zależy w którym weżmie udział i jest to dobrowolny wybór - można startować w dwuch konkurencjach).
-w każdej konkurencji można przedstawic tylko jedną rosline
-w każdej konkurencji bedzie wybierany zwycieca i dwóch uczestników z wyróznieniami
-zeby wziac udział trzeba zgłosic dwa własnorecznie zrobione zdjecia drzew rosnacych w naturze które wg autora zdjec sa idealna inspiracja bonsai w dowolnym stylu.
- jedno zdjecie ma przedstawiac cała rosline a drugie to np wirtual - polaczenie z donica albo cos w tym stylu.
- mozna tez dac jakies skromne nagrody dla tych z 2 i 3 miejsca np zwój drutu czy cos innego o symbolicznym znaczeniu.
- a zdjecia zwyceżców pokazac na stronie głownej lub wspomniec cos na jakiej wystawie bonsai
- można tez o ile beda pozwalaly na to wzglefy techniczne zrobic głosowanie internetowe na jakichs portalach typu interia, onet ale to wersja alternatywna
podoba sie? jak macie jakies uwagi to piszcie |
Sebastian Dawidowski |
Ostatnio zmieniony przez loongi 2010-10-01, 16:06, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Łukasz Czarnecki
Junior Admin
Pomógł: 30 razy Wiek: 38 Dołączył: 18 Gru 2007 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 2010-10-07, 11:31
|
|
|
Jeszcze jakieś propozycje? |
|
|
|
|
stachu [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-10-07, 17:23
|
|
|
mi się pomysł podoba ale zrezygnował bym z tego virta bo to trochę bezsensu wsadzać duże drzewko z natury do wirtualnej doniczki. Co by to miało na celu? |
|
|
|
|
loongi
|
Wysłany: 2010-10-07, 17:41
|
|
|
no też mi to tak nie do konca podchodziło ale zawsze mozna zrezygnować z tego, konkurs sie jeszcze przecierz nie zaczal... |
Sebastian Dawidowski |
|
|
|
|
SirDejw
Dawid Markiewicz
Pomógł: 25 razy Wiek: 36 Dołączył: 24 Mar 2009 Skąd: Zabrze
|
|
|