|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Pokon - płynny nawóz do bonsai - ktoś używa - używał?? |
Autor |
Wiadomość |
alien1987 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-08-18, 14:03 Pokon - płynny nawóz do bonsai - ktoś używa - używał??
|
|
|
Witam kupiłem sobie 250 ml buteleczkę pokon nawóz do bonsai, ulotka ( czyli producent radzi 5ml na 1 litr wody)
czy to nie za mało??
dodatkowe informacje znalazłem jeszcze tu ;
http://www.victus.pl/porady.php?art=214 |
|
|
|
|
dzodzol [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-08-18, 17:02
|
|
|
Nie to nie jest za malo. Ten nawóz to koncentrat, stosuj sie do ulotki. Jak dasz wiecej to popalisz kozenie, liscie a moze nawet zabijesz drzewko:) |
|
|
|
|
alien1987 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-08-18, 17:35
|
|
|
dałem 3 ml ze strzykawki do napełnionej pod korek 500ml butelki, zkreciłem wymieszałem i podlałem drewko - oczywiście nie całością
dzięki za odpowiedzi |
|
|
|
|
SirDejw
Dawid Markiewicz
Pomógł: 25 razy Wiek: 36 Dołączył: 24 Mar 2009 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 2010-08-18, 20:20
|
|
|
Dawki podawane przez producentów nawozów to już zazwyczaj maximum i nie powinno sie ich przekraczać, wręcz odwrotnie-zaniżać na początku i pod koniec sezonu. Oczywiście istnieją wyjątki... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|