|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
umarło mi pół drzewa :/ |
Autor |
Wiadomość |
zmokla.kura [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-07-21, 21:28 umarło mi pół drzewa :/
|
|
|
Witam
Nie mam pojęcia jak obchodzić dalej z moim drzewkiem. Mam wiąza już ponad 1,5 roku. Przesadziłam zaraz po kupnie, postawiłam na półce jakieś 1-1,5 metra od południowego okna i sobie rosło....... do maja gdzieś. Potem opadło mu mnóstwo liści zwłaszcza z jednej gałęzi, przeniosłam na parapet północny i od 3 tygodni mam pół drzewa. "Główny" konar zupełnie stracił liście i ma uschnięte gałęzie, a mniejszy boczny żyje jak niegdyś, wypuszcza listki itp. Robali brak, podlewanie od 1,5 r takie samo... co zatem zabiło pół mojego drzewa?
z góry dziękuję za każdą wskazówkę |
|
|
|
|
Łukasz Czarnecki
Junior Admin
Pomógł: 30 razy Wiek: 38 Dołączył: 18 Gru 2007 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 2010-07-21, 22:09
|
|
|
Zdjęcie z pewnością by ułatwiło identyfikację problemu. |
|
|
|
|
zmokla.kura [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-07-21, 22:50
|
|
|
no fakt <blondynka>
prosze bardzo
|
Ostatnio zmieniony przez zmokla.kura 2010-07-21, 22:52, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
viopola
wiola p.
Pomogła: 3 razy Wiek: 58 Dołączyła: 13 Lut 2009 Skąd: kuj-pom
|
Wysłany: 2010-07-22, 17:49
|
|
|
a tegałązki to obcięłaś czy obgryzł ci kot?. bo jakos dziwnie to wygląda |
|
|
|
|
zmokla.kura [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-07-22, 18:44
|
|
|
kocica czasem ociera się o drzewko, ale raczej nie gryzie mi kwiatków. Poobrywałam trochę badyli, bo liczyłam na to, że może jednak coś tam żyje, choćby gałązeczka, ale same suche |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|