|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Opadanie młodych zielonych listków- wiąz drobnolistny |
Autor |
Wiadomość |
suhhar [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-23, 09:52
|
|
|
ja jak swojego przesadzalem to dalem 1 porcja ziemi uniwersalnej, 1 porcja ziemi do kwiatow, 2 porcje akadamy poniewaz akadama dobrze trzyma wilgoc z ziemia. |
|
|
|
|
prezesik125
prezesik
|
Wysłany: 2010-05-23, 10:23
|
|
|
to się daje jakoś warstwami czy miesza wszystko razem? i w jakich ilościach? |
|
|
|
|
wog
Pomógł: 9 razy Wiek: 58 Dołączył: 11 Maj 2010 Skąd: Dzierżoniów
|
Wysłany: 2010-05-23, 13:22
|
|
|
Napisze, bo trafia mnie.... Prezesik rośliny podlewamy gdy przeschnie wierzchnia warstwa ziemii!!!. Wbijasz palec w ziemie, gdy na glebokosci 2 cm jest sucho podlewasz.Zraszac mozesz nawet kilka razy dziennie, ale tu tez trzeba miec umiar- grzyby, wszystko zalezy od stanowiska.absolutnie nie przesadzaj teraz , nie nawoź. jak masz mozliwosc zapewnij stanowisko na zewnatrz osloniete przed ostrym sloncem- polcien.mieszanki glebowe do ewentualnego przesadzania ( teraz kondycja drzewka na to nie zezwala) bezsensem jest mieszanie akadamy z ziemia, a jakims dziwnym i bezsensownym jest mieszanie ziemii kwiatowej z uniwersalna-PO CO?
jezeli uzywasz ziemii zmieszaj ja ze zwirem gradajcje nalezy dobrac do wielkosci drzewka, jezeli uzywasz aki domieszaj bims. Cały problem Twojej rosliny polega na bledach w podlewaniu i stanowisku, uwazam ze roslina da rade w tej donicy i z ta ziemia do wiosny , jesli bedzie miala odpowiednie warunki. |
_________________ http://wog-bonsai.blogspot.com/ |
|
|
|
|
prezesik125
prezesik
|
Wysłany: 2010-06-13, 21:26
|
|
|
Witam dosypałem troche ziem kwiatowej na góre... pogoda sie zrobiła i drzewko też sie odbija puszcza ładne zielone listki:) dzieki wszystkim za pomoc |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|