|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Co zrobic? pozbyc sie drzewa? |
Autor |
Wiadomość |
freebike3 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-06-04, 13:14 Co zrobic? pozbyc sie drzewa?
|
|
|
Witam. Nie wiedzialem gdzie wrzucic temat wiec padlo tutaj. Kupilem carmone drobnolistna na przelomie lutego i marca. Caly czas ladnie rosla w pewnym momecie ja przelalem. Opadly wszystkie listki bylo to w koncem kwietnia. Co prawda pod kora jest troszke zielona ale slabiutko. Nie puszcza zadnych nowych przyrostow nic. Mam ja wyrzucic czy co mam z nia zrobic? Jak ja teraz podlewac? Czy to ma sens w ogole skoro przez poltora miesiaca nie daje oznak zycia?
CO MAM ZROBIC ? |
|
|
|
|
viopola
wiola p.
Pomogła: 3 razy Wiek: 58 Dołączyła: 13 Lut 2009 Skąd: kuj-pom
|
Wysłany: 2010-06-04, 20:56
|
|
|
moja karmona tez tak miała , ale doszła do zdrowia i ma sie świetnie . mam ja tuz 4 lata |
|
|
|
|
najtel [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-06-04, 23:51
|
|
|
Ja bym mu dał jeszcze troche czasu. Może jeszcze dojdzie do siebie, warto spróbować, bo nic nie stracisz, a drzewko może odzyskasz.
Co do podlewania, to za bardzo nie wiem, musi się ktoś bardziej obeznany wypowiedzieć, ale ja to bym go teraz mało podlewał, jak górna warstwa ziemi będzie robić się sucha. |
|
|
|
|
peper50
Bartłomiej Olejnik
Pomógł: 40 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Lip 2009 Skąd: Radomsko/Częstochowa
|
Wysłany: 2010-06-13, 17:40 ...
|
|
|
Nic nie wyrzucaj... Podlewaj rzadziej, jak górna warstwa ziemi lekko przeschnie. Jest dużo informacji na temat podlewania carmony w internecie... Dlaczego nie szukasz? |
_________________ "Jeżeli chcesz się napić wody
musisz to zrobić sam.
Żaden opis wody
nie zastąpi ci jej."
http://bartlomiejolejnik.blogspot.com |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|