|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Co jest nie tak? |
Autor |
Wiadomość |
nmezis [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-01-04, 20:25 Co jest nie tak?
|
|
|
Witam .
Niedawno założyłam jeden temat z zapytaniem o gatunek drzewka i w odpowiedzi dostałam także informację, że to już raczej 'było' drzewko (?).
Dlaczego?
Co z nim nie ta tak?
Znaczy się, ja widzę, że poodpadały listeczki, ale wydaje mi się z tego co czytałam, że może to być związane z aklimatyzacją.. dobrze myślę?
Dostałam go na Święta i dopiero uczę się tejże sztuki hodowania drzewek, a więc jednocześnie proszę o odpowiedź, bo nie będe ukrywać, że martwię się o moje drzewko .
PS. Dodam, że tych zielonych kamyczków już nie ma.
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
t4ras
Karol Tarasiuk
Pomógł: 15 razy Wiek: 35 Dołączył: 18 Kwi 2009 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 2010-01-04, 21:14
|
|
|
Witamy..;] a wiec, drzewko umieść gdzieś przy oknie gdzie bedzie miało dostęp do światła słoneczego, utrata liści pewnie jest związana z aklimatyzacją więc narazie obserwuj jak sie bedzie zachowywało drzewko, a i tylko narazie nie nawóź, podlewanie i spryskiwanie mu wystarczą...;) |
|
|
|
|
secio
Piotr Nowak
|
Wysłany: 2010-01-04, 21:22
|
|
|
Witam... pisałem post lecz nie wiem jakim cudem się on sam usuną. No nieważne przejdźmy do drzewka. Drzewko powinno być zimowane. Staraj się mu obniżać stopniowo temperatury, aż wkońcu będziesz mógł go wynieść do np. piwnicy. (drzewko musi zrzucić liście np tak jak dąb).
Nie wiem czy widzicie mój post wcześniejszy prawdopodobnie się usunął bo ja go teraz nie widzę wiec piszę jeszcze raz. |
|
|
|
|
arek_wie
arek_wie
Pomógł: 2 razy Wiek: 57 Dołączył: 19 Paź 2007 Skąd: marciszów
|
Wysłany: 2010-01-04, 22:01
|
|
|
dąb akurat nie jest najlepszym przykładem, bo podobnie jak buk potrafi zachować liście aż do wiosny!!! |
_________________ arek |
|
|
|
|
wog [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-01-05, 11:43
|
|
|
delete |
Ostatnio zmieniony przez wog 2010-01-23, 07:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|