|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
pierwszy krok ku przygodzie |
Autor |
Wiadomość |
Barankos [Usunięty]
|
|
|
|
|
Piotrasik69 [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-11-14, 19:51
|
|
|
może i fajny al e ja osobiście nie lubie benjaminów ze względu na ich duże liście i to wg mnie nie proporcjonalnie wygląda na drzewku pozrdawiam:) |
|
|
|
|
lukipela
Paweł F.
Pomógł: 59 razy Wiek: 40 Dołączył: 16 Lis 2008 Skąd: lublin
|
Wysłany: 2009-11-15, 15:36
|
|
|
Piotrasik69 napisał/a: | ja osobiście nie lubie benjaminów ze względu na ich duże liście i to wg mnie nie proporcjonalnie wygląda na drzewku pozrdawiam:) |
Liście do pewnego stopnia można zmniejszyć,a poza tym można przecież zrobić po prostu większe drzewko i wszystko będzie ok.A poza tym ta odmiana którą zakupił kolega ma akurat stosunkowo małe liście.
Co do samej rośliny to okaz taki sobie.To jest dopiero materiał z którego możesz zrobić bonsai,np przez łączenie pni.Tylko przemyśl dobrze co z niego zrobisz i nie wycinaj pochopnie gałęzi bo teraz ma ich dużo i dzięki temu masz wiele możliwości kształtowania.A co do przesadzania to na twoim miejscu wstrzymałbym się do wiosny,chyba że tylko zmienisz doniczkę na większą bez ruszania korzeni.
Powodzenia |
|
|
|
|
Barankos [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-11-15, 15:49
|
|
|
Piotrasik69, gusta i gusciki, ale nie sadze zeby ten fikus mial duze liscie;)
lukipela, tylko wieksza doniczka, nic wiecej;) no i bede laczyl pnie razem, oczywiscie nie teraz;p |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|