|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Carmona Macrophylla |
Autor |
Wiadomość |
aage [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-10-20, 07:50 Carmona Macrophylla
|
|
|
Witam!!!
Jestem tutaj nowa kupiłam jakieś 4 miesiące temu bonsai Carmona Macrophylla w Obi. Postawiłam ją na komodzie koło okna, w które nigdy nie zagląda słońce. Po pewnym czasie zaczęły opadać jej liście. Więc stwierdziłam że pewnie ma za mało światła. Przestawiłam ją na okno południowo-zachodnie (dużo światła słonecznego). Zaczęłam podlewać raz na tydzień odżywką specjalną do bonsai. Nawet się zabrała, zaczęła wypuszczać nowe śliczne zielone listki. Od jakiegoś miesiąca zaczęliśmy grzać w kaloryferach (kaloryfer pod parapetem na którym stoi bonsai) i znowu moje bonsai zaczęło zrzucać liście. Podlewam ją 2 razy w tygodniu kiedy widzę że górna warstawa ziemi jest sucha. W pokoju nie jest sucho. Wilgotność oscyluje w granicach 60% (pokazuje mi stacja pogodowa). Co mam dalej robić?? Jaką wodą podlewać?? Gdzie przestawić?? Proszę o pomoc |
|
|
|
|
wog [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-10-20, 11:35
|
|
|
delete |
Ostatnio zmieniony przez wog 2010-01-23, 07:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
aage [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-10-20, 11:43
|
|
|
zatem proszę o instrukcje w sprawach podlewania. Kiedy?? Jak?? Jaka woda?? Ile?? |
|
|
|
|
SirDejw
Dawid Markiewicz
Pomógł: 25 razy Wiek: 36 Dołączył: 24 Mar 2009 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 2009-10-21, 10:34
|
|
|
Uzyj wyszukiwarki na forum. O tym już wielokrotnie pisano.
Polecam podlewanie karmony poprzez zanurzenie donicy. |
_________________ http://dawidmarkiewicz.blogspot.com/ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|