wiaz drobnolistny |
Autor |
Wiadomość |
misiek13 [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-07-12, 17:16 wiaz drobnolistny
|
|
|
mam pytanie co do umieszczenia drzewka mam je juz 4 miesiace wszystko w porzadku coraz lepiej wyglada tylko przenioslem je na parapet na balkonie ( wczesniej tez stao na balkonie tylko w miejscu gdzie zbytnio nie dociera slonce) a na parapecie jest slonce od 13 do konca dnia wiec bylo by w duzym stopniu oswietlone tylko nie wiem czy moze mu to czasem nie zaszkodic , podlewam je co dziennie lub co 2 dzien zanuzajac i kilka razy dziennie jest zraszane co wy na nowe miejsce???
chcialbym sie rowniez dowiedziec czy na zime dobre bedzie miejsce w szafce za szyba na balkonie a doniczka zostanie oslonieta szmatami? i kiedy nalezy zabezpieczyc drzewko aby nie bylo za pozno...? |
|
|
|
|
Grzegorz Cz. [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-07-13, 19:25
|
|
|
po pierwsze nie podlewaj tak często. Tylko wtedy gdy podłoże będzie suche. Po drugie co to za gatunek? A i zdjęcia mile widziane |
|
|
|
|
Grzegorz Cz. [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-07-13, 19:28
|
|
|
Sorry! nie doczytałem tematu. Więc jest to wiąz drobnolistny. Nie powinien stać bezpośrednio na słońcu. |
|
|
|
|
misiek13 [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-09-14, 09:34
|
|
|
mam pytanko odnosnie wiaza czy moge go zostawic na dworze az nie opadna mu liscie po czym wstawic do domu powod jest taki ze stare liscie maja bialy nalot i chcialbym je wymienic? |
|
|
|
|
Tomiil
Krzysiek
|
Wysłany: 2009-09-29, 07:47
|
|
|
moze zamiast szmatami postaraj sie o styropian napewno bedzie lepszym rozwiazaniem. A jezeli masz go juz 4 miesiace to mysle ze zaklimatyzował sie dopiero w jednym miejscu a Ty z nim chyba zabardzo latasz. Wiem co mój wiaz "wyprawiał" po zmianie mieszkania. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|