|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
wysuszone drzewko |
Autor |
Wiadomość |
betris3 [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-09-17, 15:55 wysuszone drzewko
|
|
|
Witam, mam od pól roku małe drzewko bonsai - ligustra. Drzewko pięknie rosło aż d mojego wyjazdu na wakacje. Mimo iż prosiłam o podlewanie mojej roślinki osoba ta nie wywiązała się z zadania i przez 10 dni drzewko nie dostało ani kropli wody Po moim powrocie wszystkie listki były oschnięte.... teraz wszystkie już opadły. Czy jest jeszcze jakaś szansa dla mojego drzewka, co zrobić aby mu pomoc?
pozdrawiam |
|
|
|
|
Freestyler [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-09-17, 16:11
|
|
|
Oj będzie ciężko
Zdrap warstwę kory i zobacz czy będzie zielone jeśli nie to niestety. |
|
|
|
|
t4ras
Karol Tarasiuk
Pomógł: 15 razy Wiek: 35 Dołączył: 18 Kwi 2009 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 2009-09-17, 17:17
|
|
|
jak możesz to wrzuć foty, może by trzeba było mini szklatrnie zrobić... |
|
|
|
|
betris3 [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-09-18, 08:21
|
|
|
Witam, niestety nie mam jak umieścić zdjęć. Drzewko wygląda jakby dopadła je przedwczesna zima - same gałązki bez żadnego listka i niczego co by wskazywało wypuszczenie listków. Pozdrapywałam delikatnie korę w niektórych miejscach - główny pień jest zielony i kilka gałązek tez, druga polowa natomiast wydaje się być wysuszona . |
|
|
|
|
lukipela
Paweł F.
Pomógł: 59 razy Wiek: 40 Dołączył: 16 Lis 2008 Skąd: lublin
|
Wysłany: 2009-09-18, 12:08
|
|
|
Utrzymuj glebę stale lekko wilgotną,ale uważaj żeby nie przelać(to bardzo ważne).No i czekaj cierpliwie. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|