3 miesięczny wiąz drobnolistny |
Autor |
Wiadomość |
Hasamciach [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-07-15, 11:57 3 miesięczny wiąz drobnolistny
|
|
|
Witam wszystkich.
Jakieś trzy miesiące temu zasadziłem Wiąz Drobnolistny. tak przynajmniej pyło podane na opakowaniu, ale patrząc na liście wszystko się zgadza. Roslinka ma juz około 15, 20 centymetrów. I teraz pojawia się pytanie na które jeszcze nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. A mianowicie co dalej z takim drzewkiem? Polzolic rosnąć? Jak długó? Przyciąć? Jak? jestem początkujący i swoją przygodę zacząłem od samego początku, a mianowicie od zasadzenia. Teraz trochę nie wiem jak dalej działać. Proszę o pomoc. Serdeczeni dziekuje i pozdrawiam.
Zdj_cie035.jpg
|
|
Plik ściągnięto 2208 raz(y) 47,81 KB |
|
|
|
|
|
slowikp
Paweł Słowikowski
Pomógł: 28 razy Wiek: 56 Dołączył: 06 Lip 2007 Skąd: Bońki k\Płońska
|
Wysłany: 2009-07-15, 12:03
|
|
|
Nie lubię odpowiadać ludziom, którzy nie chcą się przedstawić, ale zrobię wyjątek za parenaście lat możesz zacząć myśleć o formie. |
_________________ LUDZIE MYŚLCIE TO NIE BOLI |
|
|
|
|
Hasamciach [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-07-15, 12:10
|
|
|
slowikp napisał/a: | Nie lubię odpowiadać ludziom, którzy nie chcą się przedstawić, ale zrobię wyjątek za parenaście lat możesz zacząć myśleć o formie. |
Pardon.
Michał z Kielc.
Jakbyś mógł trochę szerzej na ten temat to byłbym wdzięczny. Jeżeli drzewko w ciągu 3 m-cy urosło 20 cm, to za 5-6 lat będzie miało z metr albo więcej, tak? I dopiero wtedy trzeba czarować z nożyczkami? Teraz, przez te lata nie robić zupełnie nic oprócz normalnej pielęgnacji? Wszędzie pisze jak pielęgnować już prawie dorosłe bonsai, a na temat takich młodych drzewek nigdzie nc nie znalazłem. Dzięki jeszcze raz. |
|
|
|
|
slowikp
Paweł Słowikowski
Pomógł: 28 razy Wiek: 56 Dołączył: 06 Lip 2007 Skąd: Bońki k\Płońska
|
Wysłany: 2009-07-15, 16:09
|
|
|
Musisz poczekać aż roślinki będą miały jakiś pieniek, grubszy konar, na razie dbaj podlewaj nawóź. |
_________________ LUDZIE MYŚLCIE TO NIE BOLI |
|
|
|
|
misiek13 [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-07-15, 16:19
|
|
|
ogolnie to zacznij czytac na temat bonsai najglupszym wyjsciem jest zaczynac przygode z bonsai od nasion bo zanim cos z niego bedzie to tobie sie to juz znudzi.... kup sobie ze szkolki jakas roslinke albo marketowe bonsai i zacznij cos robic a nie patrzec prtzez okolo 5lat jak rosnie sobie drzewo .... moze jakies warsztaty |
|
|
|
|
Bila [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-07-23, 20:34
|
|
|
mam pytanie czy te zdjęcia
to wiąz drobno listny ?