Klon Burgera |
Autor |
Wiadomość |
kristofer001
Krzysztof K.
Pomógł: 17 razy Wiek: 43 Dołączył: 10 Maj 2007 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: 2009-03-12, 11:59 Klon Burgera
|
|
|
Witam! Klon zostal kupiony w kwiaciarni na poczatku zimy! Prawdopodobnie jego los skonczylby sie marnie! Musialem wyciac pare uschnietych galazek byla to przyczyna poznego przygotowania sie do zimy! Co dalej z nim bedzie okaze sie jak sie zazieleni!
Material zaden, ale ten gatunek przyciaga mnie jakos wzrokowo "cos w nim jest" no i mam! co z tego bedzie to sie okaze!! |
_________________ Pozdrawiam! |
|
|
|
|
EnDiK
Rafał Andrys
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 26 Sty 2008 Skąd: Piaski Woj.Lubelskie
|
Wysłany: 2009-03-12, 15:02
|
|
|
Moim zdanie nie jest taki zły. Wogule wszystkie klony mi się podobają Wiadomo że nad każdą rośliną trzeba popracować.A Twoj nowy nabytek jak widać jest już troche "podchowany". Powodzenia. |
|
|
|
|
bogdan 49
bogdan 49
|
Wysłany: 2009-03-12, 19:24 klon
|
|
|
moim zdaniem prawy dolny konar wydaje mi się zbedny, psóje ogólny widok drzewka, z lewej strony za blisko obok siebie dwa konary, mam na myśli układ wertykalny, czyli pionowy, prawy konar u góry jest za gróby w stosunku do dolnych, ale popracuj troche i będzie OK |
|
|
|
|
kristofer001
Krzysztof K.
|
Wysłany: 2009-03-12, 22:33
|
|
|
Nie chcialem ciac wszystkiego co popadnie i zostawic sam pien dlatego zostawilem te lewe galezie z prawa tak jak pisalem niech sie zazieleni i zobaczymy co wyciac! tak gorna prawa galaz jest grubsza w stosunku do reszty, dlatego zostawiam wszystkie dolne galezie luzem w celu pogrubienia! Jak sie zazieleni wstawie fotki i wtedy mysle, ze wszystko bedzie bardziej jasne!
Dzieki za komentarze!! |
|
|
|
|
armin
Armin Niewiadomski
Pomógł: 34 razy Wiek: 57 Dołączył: 19 Lis 2007 Skąd: Swarzędz
|
Wysłany: 2009-03-13, 07:20
|
|
|
Moim zdaniem powinieneś przesadzić do większego pojemnika i dobrego podłoża. To, co widać na zdjęciu nie sprzyja przyrostom, a tych zdecydowanie potrzeba drzewku. |
|
|
|
|
kristofer001
Krzysztof K.
|
Wysłany: 2009-03-13, 08:07
|
|
|
Tak Armin zgadzam sie mieszanka jest kiczowata, ale czekam na te utesknione paki ktora zaczna wybijac, a nastepnie przesadze do innej mieszanki chce posadzic go do mieszanki jaka pisal Robert B. 30% kiryu 70% akadama mozliwe, ze troche zmniejsze proporcje i dodam jakiegos wypelniacza w postaci Bimsu lub zwirku! A doniczka bedzie zmieniona bo ta by sie rozpadla do zimy! |
|
|
|
|
|