Azalia |
Autor |
Wiadomość |
krysztof [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-03-28, 10:04 Azalia
|
|
|
Witam.Zakupiłem sobie Azalie która ma stac o jesieni na balkonie w donicy a na jesien-zime-wiosne bede cos z nia kombinowal, i mam pytanie czy moge ja zostawic tak w tej donicy ze szkolki czy przesadzic dodam ze ma juz ladne paki. Pozdrawiam |
|
|
|
|
wog [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-03-28, 10:10
|
|
|
delete |
Ostatnio zmieniony przez wog 2010-01-23, 06:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
AnnaDorota [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-03-28, 11:14
|
|
|
... ale nie musisz jej przesadzać od razu, możesz dopiero w przyszłym roku. |
|
|
|
|
migass [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-04-04, 22:56
|
|
|
a czy można ją drutować przed przekwitnięciem.. ?
Teraz,w tym okresie. |
|
|
|
|
Ronin
Maciek Krawczyk
|
Wysłany: 2008-04-04, 23:29
|
|
|
Azalie drutuje się w lipcu. |
|
|
Martine [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-11-24, 14:10
|
|
|
A ja mam takie ważne pytanie - czy azalia nadaje się do wnętrza? Czy jest to drzewko raczej ogrodowe? |
|
|
|
|
carol1
|
Wysłany: 2008-11-24, 16:35
|
|
|
Są azalie do wnętrz i azalie ogrodowe |
|
|
|
|
Martine [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-11-24, 18:38
|
|
|
a czy różnią się jakoś wyglądem?
odwiedziłam dzisiaj studio bonsai w swoim mieście, z zamiarem pooglądania nowych drzewek. moja Carmonka jest u mnie już 2 lata, rośnie jak na psa urok więc wzięło mnie na nowe drzewko... bardzo chciałam takie kwitnące i pani doradziła azalię. fakt - obsypana setkami różowych kwiatów na zdjęciach wygląda po prostu przepięknie chyba, że macie jakieś lepszy pomysły... oby tylko w utrzymaniu podobne do Carmony, żebym sobie dała radę |
|
|
|
|
Jacek Grzelak
Honorowy Członek Mod-Team'u
Pomógł: 115 razy Wiek: 52 Dołączył: 01 Lip 2006 Skąd: Żabin gm. Wierzchowo
|
Wysłany: 2008-11-24, 22:09
|
|
|
Azalie poleca się na tzw. pół indoor , podobnie jak wiąz drobnolistny , przetrwa zimę na zewnątrz , jesli będzie łagodna , , w mieszkaniu bez spoczynku raptem kilka lat , nawet z azalią indyjską może być nieco problemów w naszych bardzo suchych mieszkaniach zimą |
_________________ Pozdrawiam z Pojezierza Drawskiego
Jacek G. - "qercus4"
http://www.uslugiogrodniczezabin.pl/ |
|
|
|
|
Martine [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-11-24, 23:20
|
|
|
a jakby jej tak pomagać przetrwać zimę w mieszkaniu? robić prysznice, albo wsadzać do wody raz w tygodniu...? nie wiem, kombinuję... zamarzyło mi się to drzewko, ale zamierzam kupić większe, więc z przyczyn również finansowych, bardzo nie chciałabym, żeby padło |
|
|
|
|
Jacek Grzelak
Honorowy Członek Mod-Team'u
Pomógł: 115 razy Wiek: 52 Dołączył: 01 Lip 2006 Skąd: Żabin gm. Wierzchowo
|
Wysłany: 2008-11-25, 00:24
|
|
|
wystarczy , przetrzymać je do pierwszych silniejszych przymrozków na zewnątrz , potem na 8 tygodni do chłodnego pomieszczenia , i wczesną wiosną ponownie do mieszkania , oczywiście nie piszę tu o "indi " , a typowych azaliach japońskich . Wiosną , już po przekwitnięciu , gdy miną przymrozki na zewnątrz z nimi i tak w kółko |
_________________ Pozdrawiam z Pojezierza Drawskiego
Jacek G. - "qercus4"
http://www.uslugiogrodniczezabin.pl/ |
|
|
|
|
|