Komentarze: Jałowiec pfitzeriana "NEDŻMAN" |
Autor |
Wiadomość |
Jacek Grzelak
Honorowy Członek Mod-Team'u
Pomógł: 115 razy Wiek: 52 Dołączył: 01 Lip 2006 Skąd: Żabin gm. Wierzchowo
|
Wysłany: 2008-06-12, 15:35
|
|
|
Oj , pisząc odpowiedź byłem pewien że jestem w komentarzach A więc prawdopodobnie nowy front , więc napisz nam czym się kierujesz myśląc o zmianie , czyżby wyeksponowaniem tego jina z tyłu a może kształtem korony Pytam , bowiem to może zaciekawić wielu forum-owiczów |
_________________ Pozdrawiam z Pojezierza Drawskiego
Jacek G. - "qercus4"
http://www.uslugiogrodniczezabin.pl/ |
|
|
|
|
Ruckus
majster
|
Wysłany: 2008-06-12, 23:42
|
|
|
HMMMMM Ciężko będzie to wytłumaczyć ale postaram się. Przede wszystkim drzewko wydaje się być wówczas bardziej zwarte i stabilne. Prawa masywna dolna gałąź przesunęłaby się troszke do tyłu. Poprawia to w moim przekonaniu wywarzenie całej roślinki. Bardziej widoczne stają się jiny i shari. Poza tym przy obecnym froncie bardzo widoczne są niedociągnięcia w koronie. Potrzeba czasu aby je zlikwidować (rozrost niektórych gałęzi tak aby korona kształtowała się w sposób zgodny z założeniami-minimum rok czasu). Zmiana nasadzenia nie jest przesądzona. Czas i drzewko pokarzą jakie kroki należy dalej poczynić. |
|
|
|
|
Jacek Grzelak
Honorowy Członek Mod-Team'u
Pomógł: 115 razy Wiek: 52 Dołączył: 01 Lip 2006 Skąd: Żabin gm. Wierzchowo
|
Wysłany: 2008-06-13, 22:30
|
|
|
Moim zdanie doskonale to ująłeś , ja również jestem zdania iż nie powinieneś tego jeszcze przesądzać , a dopiero wiosną rozstrzygnąć wszelkie za i przeciw , jednak pamiętaj pierwsza gałąź mimo wszystko nie powinna uciec Ci za pień |
_________________ Pozdrawiam z Pojezierza Drawskiego
Jacek G. - "qercus4"
http://www.uslugiogrodniczezabin.pl/ |
|
|
|
|
armin
Armin Niewiadomski
Pomógł: 34 razy Wiek: 57 Dołączył: 19 Lis 2007 Skąd: Swarzędz
|
Wysłany: 2008-06-14, 18:21
|
|
|
Osobiście zgadzam się ze wszystkimi, ale najbardziej z Danielem. Jest teraz dobry czas na uszczykiwanie. Trochę czasu Ci zejdzie, ale warto. Łatwiej będzie określic dalszą drogę drzewka. |
|
|
|
|
SirDejw
Dawid Markiewicz
Pomógł: 25 razy Wiek: 36 Dołączył: 24 Mar 2009 Skąd: Zabrze
|
|
|
|
|