|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Doniczka dla wiąza drobnolistnego |
Autor |
Wiadomość |
nagash [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-04-30, 18:12 Doniczka dla wiąza drobnolistnego
|
|
|
Witam wszystkich.
Jest to mój pierwszy post na tym forum. Od roku mam wiąza drobnolistnego. Chcę zmienić mu doniczkę, ale nie mam pojęcia jaką wybrać. Proszę o radę od bardziej doświadczonych bonzaistów. Poniżej zamieszam linki do zdjęć.
Zdjęcie 1
Zdjęcie 2
Zdjęcie 3 |
Ostatnio zmieniony przez nagash 2008-04-30, 18:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
c1n3q [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-05-27, 19:13
|
|
|
hmm moim zdaniem powinienes zmienic doniczke na nieco wieksza?ale o nie duzo. nie wiem o co Ci chodzi kiedy mowisz nagash napisał/a: | Chcę zmienić mu doniczkę, ale nie mam pojęcia jaką wybrać | chodzi Ci tutaj o jej wielkosc, kształt, kolor czy jak? |
|
|
|
|
nagash [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-05-27, 19:20
|
|
|
Chodzi mi właśnie o pomoc w dobraniu kształtu i koloru pasującego do tego drzewka. |
|
|
|
|
mloda0802 [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-05-27, 22:29
|
|
|
Jako że bonsai ma odzwierciedlać krajobraz w którym rośnie drzewko... stare drzewko, doniczka nie powinna przerastać treści i nie powinna zbytnio rzucać się w oczy. Dlatego zaprezentowałam tu piękną doniczkę która jest stonowana i jednocześnie nadaje charakteru wizerunkowi drzewka.
Ja bym Ci proponowała coś takiego: fotka
Co o tym myślisz? |
|
|
|
|
nagash [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-05-28, 13:26
|
|
|
Całkiem nieźle wygląda.
Dzięki za propozycje.
Czekam na kolejne i z góry dzięki. |
|
|
|
|
Fixus [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-05-28, 16:56
|
|
|
tu jest mój wiąz. Osobiście uważam, że w tego rodzaju doniczkach jak na zdjęciu wiąz prezentuje się całkiem ładnie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|