|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
modrzewnik chiński - jaki kształt? |
Autor |
Wiadomość |
emila. [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-05-16, 21:13 modrzewnik chiński - jaki kształt?
|
|
|
witam. kilka dni temu obdarowano mnie drzewkiem określonym na etykietce nieco egzotyczną nazwą "acer enlarix"
udało mi się je zidentyfikować jako modrzewnik chiński, chociaż jeśli ktoś miałby inne sugestie co do gatunku - będę wdzięczna.
w każdym razie zastanawiam się, czy da się coś z tego egzemplarza wyrzeźbić... jestem nowicjuszką w temacie, poczytałam trochę o uprawie i kształtowaniu, ale jak na razie sama nie potrafię sobie wyobrazić, jak ta moja miotełka powinna ostatecznie wyglądać
bardzo proszę o jakieś sugestie odnośnie kształtu będę wdzięczna
poniżej załączam fotki mojego modrzewnika - po dolnej gałązce widać, o ile go obracałam do każdego ujęcia |
|
|
|
|
Bix [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-05-19, 05:33
|
|
|
Proponuję obejrzeć stronę Waltera Pall'a - znajdzie się tam masę zdjeć które mozna wykorzystać jko inspirację. Na forum nie jest wykonalne poprowadenie za rękę jeśli chodzi o formowanie czegoś takiego - styl narzuca się sam: wzniesiony nieregularny. |
|
|
|
|
Golden
Golden
Pomógł: 5 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Sty 2007 Skąd: Krajenka
|
Wysłany: 2008-05-20, 14:20
|
|
|
Ja uformowałbym mu konary w dół ( żeby wyglądał starzej ) i jeden z górnych pędów dał całkiem na pion, ale to tylko moja sugestia |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|