|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Kształtowanie drzewka - Wiąz ? |
Autor |
Wiadomość |
Mieczyslaw [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-05-18, 15:05 Kształtowanie drzewka - Wiąz ?
|
|
|
Witam Wszystkich, to mój pierwszy post na forum. Cieszę się ze znalazłem to forum, to prawdziwa skarbnica wiedzy.
Kilka dni temu dostałem drzewko, wydaje mi sie ze jest to Wiąz drobnolistny, w obecnej chwili przebywa na parapecie, podlewam raz dziennie, pousuwałem kawałki drutu, które powili zaczynały wrastać w drzewko.
Bardzo bym prosił o sugestie w kształtowaniu drzewka.
Szczególnie o dolne gałązki, czy kształtować ku górze?
Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
|
|
kristofer001
Krzysztof K.
Pomógł: 17 razy Wiek: 43 Dołączył: 10 Maj 2007 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: 2008-05-18, 19:18
|
|
|
Ja bym pozwolil mu rosnac i poczytal wiecej o wszystkim co sie tyczy Bonsai! A mam nadzieje, ze czytales o prawidlowym podlewaniu? |
_________________ Pozdrawiam! |
|
|
|
|
Daniel J.
dawniej: yoker .pl
Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 14 Mar 2007 Skąd: sieradz
|
Wysłany: 2008-05-18, 19:57
|
|
|
tak jak kolega wyzej napisal pozwol mu jesze rosnac i pogladaj zdjeci bonsai poczytaj artykoy o bonsai a zczasem sam wybiezesz przyszla droge drzewka no i niepodlewaj za czesto . wszelkie informacje znajdziesz uzywajac wyszukiwarki . |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|